Nahe | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Nahe

Nahe, juweel van het zuidwesten

Geprangd tussen de valleien van de Moezel en de Rijn strekt zich het wijngebied Nahe uit, genoemd naar de rivier die de beboste Hunsruck-heuvels doorklieft richting Bingen aan de Rijn.

Grote verscheidenheid in die Nahe

Opvallende rotsformaties, mineralige afzettingen en partijen halfedelstenen duiden op de sterk geologische verscheidenheid van dit gebied. Die verscheidenheid geldt wederom ook voor de wijnen uit Nahe.

Zachte en pikante Rieslings, aromatische Rivaners en harige Silvaners vormen samen met de Spätburgunder de klassiekers. Witte Pinot-wijnen kennen tegenwoordig een opmars in het gebied.

Wijnen uit die Nahe: een combinatie van Moezel en Rheingau

De wijnen van de Nahe zijn minder bekend en zijn vrij vol van structuur. Ze vormen een soort combinatie van de 2 beste wijngebieden; de Moezel en de Rheingau.

Ze hebben de kracht en de volheid van de Rheingauwijnen en de subtiliteit en fijne zuren van veel Moezelwijnen. Vrijwel altijd is de kwaliteit hoog.

Dit komt door de kleinschalige oogst van de vele verscheidene druiven die aangeplant staan op de zeer steile heuvels waar zelden machinaal geoogst kan worden. Een bekende naam uit de Nahe is Bad Kreuznach, wereldbekend om haar kuuroorden. Hier schenkt men natuurlijk bij de gezondheidskuur een gezonde Nahe wijn…

Filter