ETAMIN Mas Seren | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Etamin Mas Seren

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
(80,20 %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
19,95
16,75
48+ 16,25
144+ 14,95
001251_etamin_mas_seren.png

Een bescheiden druifje is de Rousanne. Klein van stuk, maar omvang zegt niets over kwaliteit en het resultaat is dan ook groots!!! Bijzonder, want de Rousanne kan slecht tegen wind, heeft onregelmatige (en kleine) opbrengsten, is vatbaar voor meeldauw, rot snel en kan pas laat geoogst worden. Een slechte huwelijkskandidaat zou je zeggen. Maar als de oenoloog van topniveau is, kunnen de kwaliteiten van de Rousanne gevangen worden in een wonderbaarlijke wijn als Etamin. Een sprookje, bijna. Mooi aromatisch met geuren van abrikoos, bloemen, venkel, meidoorn, hazelnoot en honing. De smaak is even sensationeel: je waant je in zuidelijke landen, proeft gekonfijte exotische vruchten en voelt de milde, verkoelende bergwind die de wijn een frisse elegantie verleent. De opvoeding op houten vaten sur lie voegt een subtiele romige structuur toe die frisheid en complexiteit met elkaar verbindt. Geweldig en intrigerend

Meer achtergrondinformatie via, https://www.storms.nl/nieuws/de-overtreffende-trap-klassieke-franse-wijnen

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Wijngebied:
Wijnhuis:
Druivenras:
(80,20 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
IGP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
Natuurkurk
Bijlage:
Mas Seren

Ongeveer 65 ten noorden van Montpellier, niet al te ver van het dorpje Anduze, ligt de 6 hectare grote wijngaard van Emmanuelle Schoch in de uitlopers van de Cevennen; een bergketen dat onderdeel is van het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk. Vergis u niet als wij praten over uitlopers! De gaard ligt alsnog op een hoogte van 300 meter in het schitterend hart van een eiken bos dat behalve mooi is ook een natuurlijke bescherming biedt.
De keuze voor deze locatie heeft Emmanuelle met haar 25-jarige ervaring bewust gemaakt, vanwege de verschillen in de bodem, de bijzondere klimaatomstandigheden en de aloude reden; de schoonheid van de omgeving.
De druiven die ze hier sinds 2009 organisch verbouwt, gedijen ook goed op de verschillende bodemsamenstellingen. Die kan variëren van rood zandsteen en hard kalksteen tot mergel en gelaagd leisteen. Witte druivensoorten zijn  Roussane en Grenache Blanc. De rode druiven worden vertegenwoordigd door Cinsault, Grenache en Syrah. De  jonge stokken beginnen bij 4 jaar, maar de oudere stokken hebben een respectable leeftijd die varieert tussen de 30 en 50 jaar!
Het respect voor haar wijngaard en de biodiversiteit ervan heeft Emmanuelle altijd hoog in het vaandel staan. Daarom geen machines die haar grond bewerken. Toen ze begon hielpen de schapen van de buren het gras tussen de stokken kort te houden en dat doen ze nu nog. Nuage en Cosine, haar twee paarden, zijn erbij gekomen haar te helpen de grond rondom de stokken om te ploegen.
Kijken we naar de klimatologische omstandigheden, dan zien we er hete zomers en koele nachten. Dit zorgt voor een kleine vertraging in de groei van de druiven en dat geeft ze uiteindelijk de kans om ap een aan te maken met een nog typischere en karakteristiekere smaak. Met de kleine oppervlakte aan gaard, wil dat natuurlijk ook zeggen dat de opbrengst niet erg hoog is, ongeveer 25 tot 30 hl/ha. Deze komt mede tot stand door een rigoureuze snoei toe te passen en het teveel aan druiven aan de trossen terug te brengen, waardoor de stok de overtollige energie volledig aan de overgebleven druiven kan besteden.
De naam Mas Seren is niet voor niets uitgekozen. De  grote hoeveelheid (Mas) nachtelijke sterren (en Seren is het Welsh woord ervoor) houden altijd een oogje in het zeil als de stokken hun werk doen. Elke cuvée die ze uitbrengt is vernoemd naar een ster; zo is Etamin bijvoorbeeld vernoemd naar de helderste ster in het sterrenbeeld Draak.
En zijn de wijnen van Mas Seren enkele van de sterren in het assortiment van Storms!

https://www.mas-seren.fr/

Geen informatie beschikbaar.