P BURGUNDERCUVEE (ECO) JOHANNINGER | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

P Burgundercuvee (eco) Johanninger

Witte wijn
3
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3 (1 stem)
Qualitatswein Nahe 2022
Soort:
Land:
Wijngebied:
(,, %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
000174_p_burgundercuvee_eco_johanninger.png

Men zou kunnen stellen dat de P voor Prima staat. Kortom, klasse die uit de familie van de Bourgondische soorten afkomstig is. De compositie uit de Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay mag er wezen. Top selectie uit de kleine, in de Nahe gelegen percelen Himmelgarten en Kessler. De combinatie van deze 2 top cru's zorgen voor een harmonische geheel die zijn gelijke niet kent. Aangenaam aromatisch met appel, lychees en gedroogde abrikoos. Samen met elementen van noten en mineralen. Bijzonder hoe deze 3 druivensoorten een perfecte en evenwichtige afdronk creëren. Zeer goed....

Jaar:
2022
Soort:
Land:
Wijngebied:
Streek:
(,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
Qualitatswein
Duurzaamheid:
ECOVIN
Afsluiting:
-
Bijlage:
Weingut Johanninger

Sinds onze oprichting in 1994 zijn wij trouw gebleven aan onze filosofie.
Samen zijn we meer dan individuen.
Tegenwoordig werken en leven we in een sterk team in deze geest en aan de kwaliteit van onze producten.
Onze wijnmakerij is gelegen in Biebelsheim, een klein wijndorp tussen Bingen/Rijn en Bad Kreuznach/Nahe. De geografische ligging resulteert in het traditionele eigendom van wijngaarden in de teeltgebieden Nahe en Rheinhessen, die zich uitstrekken in de directe omgeving van onze boerderij.
De wijngaarden van Rijn-Hessen rond de Biebelsheimer Kieselberg zijn aan de voet van de helling bedekt met löss. De hogere delen bestaan ​​uit terrasvormig grind. Er groeien klassieke Riesling en Pinot Noir, maar ook Cabernet Sauvignon. Op de helling zelf, die zich naar het zuiden opent, worden Sauvignon Blanc, Müller-Thurgau en Merlot verbouwd. De Biebelsheimer Honigberg is beplant met Silvaner, Huxelrebe en Pinot Noir. De diepe grond is een land van melk en honing voor onze wijnstokken.
In het lagere Nahe-gebied verbouwen we traditioneel Bourgondische wijnstokken. De kalkrijke kleimergelgronden met een kalkgehalte tot 20% zijn ideale locaties. Onze belangrijkste druivensoorten daar zijn de Pinot Noir van de Kreuznacher Junker en de Pinot Gris, die meer dan 50 jaar oud is, van
de Kreuznacher Himmelgarten. In de Kreuznacher Römerhelde verbouwen wij Pinot Blanc en Chardonnay. Van onze vroege Bourgondische wijnen worden in de Kreuznacher Junker ook zeer rijke rosé- en rode wijnen gevinifieerd.
De liefde voor de natuur hoort bij het wijnmaker zijn. Voor ons is het zowel een verplichting als een roeping! Sinds 1997 werken wij volgens de richtlijnen van een milieuvriendelijke wijnbouw. Onze drie jaar durende transitie naar biologische wijnbouw werd voltooid met de oogst van 2013.
De meeste druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig verwerkt. In onze diepe, indrukwekkende gewelfde kelders worden onze wijnen vrijwel uitsluitend droog gemaakt door keldermeester Oliver Herzer. Daar bevindt zich ook onze kleine mousserende wijnfabriek, waar we uitsluitend mousserende wijn produceren volgens de klassieke flesfermentatiemethode en met een lange gistopslag.
De wijnmakerij beschikt ook over een distilleerderij. Brandewijnen van de hoogste kwaliteit worden gedistilleerd onder het toeziend oog van onze senior Johannes (Hans) Haas.
Sinds de vintage 2012 zijn onze rode wijnen en vanaf de vintage 2014 al onze witte wijnen veganistisch geproduceerd.

ROSÉ WIJNMAKERVAN HET JAAR 2023
Ons wijnhuis werd tijdens de Gourmet World Cup uitgeroepen tot Rosé Winery of the Year in Duitsland!

Wij zijn er erg blij mee.


voor meer informatie http://www.storms.nl/johanninger

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Wijnkoperij Alex Storms
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
thracian Valley 2021

Deze Chardonnay heeft nauwelijks toelichting nodig. Zeker niet als de wijn zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een lichte vanilletoon. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Een droge witte wijn met een glimlach naar z'n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel! De prijs mag wel heel vriendelijk genoemd worden!!

Wijnkoperij Alex Storms
19,25
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Nahe 2015

Intens fruit en een notenaroma is zo typerend voor de pinot blanc. De chardonnay zorgt voor een gebalanceerde frisheid en een pallet van citrus fruit. De pinot blanc ondergaat een langzame tank gisting terwijl de chardonnay gist op z'n 'lie' tijdens de lagering op Barriques van Europees eiken van maar liefst 6 maanden. Battonage gedurende de helft van die tijd geeft deze witte droge wijn extra rondheid. De kalkrijke kleibodems en een koel klimaat maken van deze Kessler pinot blanc chardonnay van Johanninger een echte terroirwijn.

Wijnkoperij Alex Storms
14,99
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Witte wijn
thracian Valley 2020

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.