JOHANNINGER PINOT BLANC CHARDONNAY KESSLER (ECO) | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Johanninger Pinot Blanc Chardonnay Kessler (eco)

Witte wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Nahe 2015
Soort:
Land:
Wijngebied:
(, %)
Smaakprofiel:
19,25
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
(tijdelijk) uitverkocht
000244_johanninger_pinot_blanc_chardonnay_kessler_eco.png

Intens fruit en een notenaroma is zo typerend voor de pinot blanc. De chardonnay zorgt voor een gebalanceerde frisheid en een pallet van citrus fruit. De pinot blanc ondergaat een langzame tank gisting terwijl de chardonnay gist op z'n 'lie' tijdens de lagering op Barriques van Europees eiken van maar liefst 6 maanden. Battonage gedurende de helft van die tijd geeft deze witte droge wijn extra rondheid. De kalkrijke kleibodems en een koel klimaat maken van deze Kessler pinot blanc chardonnay van Johanninger een echte terroirwijn.

Jaar:
2015
Soort:
Land:
Wijngebied:
Streek:
(, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
POPULUS BARRIQUE Vinea Cura
19,51
16,50
Witte wijn

Gevinificeerd en gebotteld door Stan Beurskens. St. Martinus, Vijlen.
Beschermde en geografiische aanduiding Limburg.

Ongekend wat een diepgang. En wat een verrassing, naast de druivensoorten Souvignier Gris hebben ze het ook aangedurfd om de wijn 9 maanden nieuw eiken (Franse barriques) mee te geven! Klassieke basis die zeker niet onderdoet aan de bekende wijnen uit de gereputeerde wijnlanden. Wederom een bewijs dat ons land als klein wijnland groots kan zijn. Perfecte maatijd begeleider, maar ook schitterend op zichzelf!

ETAMIN Mas Seren
19,95
16,75
48+ 16,25
144+ 14,95
Witte wijn
Cevennes (Languedoc-Roussillon en Rhône) 2019

Een bescheiden druifje is de Rousanne. Klein van stuk, maar omvang zegt niets over kwaliteit en het resultaat is dan ook groots!!! Bijzonder, want de Rousanne kan slecht tegen wind, heeft onregelmatige (en kleine) opbrengsten, is vatbaar voor meeldauw, rot snel en kan pas laat geoogst worden. Een slechte huwelijkskandidaat zou je zeggen. Maar als de oenoloog van topniveau is, kunnen de kwaliteiten van de Rousanne gevangen worden in een wonderbaarlijke wijn als Etamin. Een sprookje, bijna.

WHITE STALLION angelus estate
14,99
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Witte wijn
thracian Valley 2020

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.