Baby Magnum sublieme kwaliteit... | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Baby Magnum sublieme kwaliteit...

FOUR FRIENDS RED CUVEE single vineyard
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
Thracian Lowland 2020

Een opkomende ster waarbij 4 vrienden het avontuur zijn aangegaan om wijnen op internationaal topniveau te produceren. Ge´nspireerd door een klassieke Bordeaux ( compositie van cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot en merlot) maar met een eigentijdse visie (zie bijvoorbeeld de schitterende, maar afwijkende uitmonstering). Een bewaarwijn, maar ook een wijn die nu al gedronken kan worden met vrienden! De inhoud van 1000ml zorgt ervoor dat u onbevangen kunt genieten voor een zeer scherpe prijs. VALUE FOR MONEY!!!

A GOOD YEAR MERLOT Medi Valley
10,50
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
thracian Valley 2020

Wat een kanjer! Maar opgelet, deze Merlot wijn wordt niet direct geassocieerd met de vaak liefelijke en ronde tonen die veelal zo eigen zijn aan deze druivensoort. Eerder een Merlot met ballen! Een Merlot dus die niet snel vergeten gaat worden?. Er is geen ontkomen aan, pure klasse met veel extractie en concentratie. Een grote toekomst toebedeeld, maar wellicht al te goed om de verleidingen te weerstaan om het enkele jaar flesrijping te gunnen!

A GOOD YEAR CABERNET SAUVIGNON - CABERNET FRANC
10,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
thracian Valley 2017

Veelal zien we een Cabernet samengaan met Merlot, maar nu verbroederlijken de Cabernet Franc (50%) en Cabernet Sauvignon (50%) zich op een uiterst verrassende en opmerkelijke manier!! Missen doen we de Merlot dan ook geenszinsà. De natuurlijke rondheid en gulheid van deze bijzondere selectie verwijzen naar een klassieke kwaliteit. De aanzet is daarbij vol en ontzettend rijk. Kersen, cassis, bramen en zoethout zijn mooi in balans. De afgeronde tannine (o.a. door een lagering op franse barriques voor een periode van 12 maanden) gaan samen met veel lengte.

Zegt u nu zelf, moet er beslist “Grand Cru” op staan om zomaar de macht te kunnen grijpen? Ach nee, natuurlijk niet. En zo is het ook met mijn laatste opmerkelijke ontdekking. Een klassieker pur sang, met Médoc achtige smaak impressies, die zich zonder meer als ‘het je van het’ presenteert in een authentieke fles uit de 17e eeuw. Uniek in prijs, uitstraling en klasse stelt deze ‘baby magnum’ zich voor aan de verwende Storms wijnliefhebbers.

Médoc

[node:title] Appellation Médoc Contrôlée is een zeer gewaardeerde aanbeveling en onderstreept de goede afkomst van de wijn. Maar als die Médoc-wijnen alsmaar in prijs stijgen, is het dan zo gek bekeken om naar nieuwe mogelijkheden te zoeken, uiteindelijk groeit de wijnstok niet alleen in Frankijk. En dat de Médocs steeds duurder worden bewijst de praktijk. Ook via internet zijn er nauwelijks betaalbare Pauillacs, Estephe’s, St. Juliens enz…. te vinden.

Alex Storms ging op stap en ontdekte sublieme kwaliteit

U kent Alex Storms en z’n familie als gedegen wijnontdekkingsreizigers die kwaliteit voorop stellen. Zij hebben een alternatieve rode wijn gezocht èn gevonden. Een originele superieure rode kwaliteitswijn die de vergelijking met de betere rode Médoc wijnen glansrijk doorstaat. Een klasse wijn die naar méér smaakt….. Zowel bij een goede maaltijd als in een kieskeurig gezelschap.

Waar...

In het plaatsje Corno Botevo ontmoette ik de 4 vrienden. Hier werd ook het initiatief geboren tot het creëren van een sublieme rode kwaliteitswijn onder de naam ’Four Friends’. Zij waren er van overtuigd dat met gebruikmaking van de ‘know how’ uit de Médoc prestigieuze wijnen gecreëerd kunnen worden. En zij kregen gelijk! In een nauwelijks bekend gebied ‘Thracian Lowland’ met unieke klimatologische omstandigheden ontstaan rode wijnen met ’n op Médoc gelijkend karakter. De Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Merlot zijn hier debet aan. De ‘single vineyard’ werd bewust geselecteerd en gekoesterd vanwege de buitengewoon interessante microklimaten. Alom bekend onder de naam ZITARA VINEYARDS vanwege de unieke grondgesteldheden. Het succes kon dan ook niet uitblijven…. In 2015 en 2016 werden hun wijnen maar liefst 6 keer bekroond met 4 x een gouden plak en 2 x zilver. De keuze van kenners op zowel de ‘Mundus Vinis’ in Italië als ‘Vins Concours Mondials’ in Brussel spreken voor zich.

Grand Cru opvoeding

[node:title] Niet alleen de terroir is onderdeel van deze voortreffelijk geslaagde wijn, maar ook de opvoeding naar voorbeeld van de Grand Crus is opzienbarend. De rijping op barriques van Frans eiken is immers vanzelfsprekend en dat maar liefst 1 à 1,5 jaar alvorens ‘Four Friends’ door het leven mag gaan als topselectie. Het geeft de rode wijn, door de uitwisseling van aroma en smaakstoffen, de noodzakelijke extra zachtheid en rondeur die zo kenmerkend zijn voor de Médoc wijnen. Geoogst en geassembleerd worden deze echter uit de beste percelen die zich bevinden in de Zitara Vineyards. Alle lof verdient daarom de meester wijnmaker van de ‘Four Friends’  voor het uitstekende resultaat. Hij “PETAL ILIEV” is de stimulator en de deskundige die bij uitstek de beste garantie biedt voor Bulgaarse wijnen van hoge komaf. En wat de rode wijn in de fles betreft, die gaat gebukt onder een zware ‘authentieke’ fles en dat niet alleen om z’n kwaliteit te benadrukken. Immers bij het ontkurken van de ‘baby magnum’  ontkurkt u één liter lang ouderwetse klasse!!