ISABELLA PINELA Vipava | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Isabella Pinela Vipava

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
000819_isabella_pinela_vipava.png

Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango. De grassige toets, de minerale afdronk en de subtiele houttoon (1/3 opvoeding op nieuw Frans eiken) accentueren de klasse van deze authentieke wijn. Kortom niet te weerstaan, een echte schoonheid!!

Deze wijn gaat natuurlijk hand in hand met haar broer Alexander. Zie https://storms.nl/wijnen/alexander-red-unique-blend-boyar

GOUD Austrian Wine Challenge Vienna 2020

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 8.5
Zeldzame druif. Anno de 14e eeuw. Was bijna in het vergeetboek beland. Maar ik proefde er dit jaar toevallig ook een paar uit Kroatië. Met deze Isabella doet Slovenië een druif in het zakje. Van deze pinela stonden in 2009 wereldwijd nog maar 50 hectaren aangeplant. Inmiddels is de verdubbelaar ingezet. Thans is er sprake van 100 hectare. Wat mij betreft kan er nog meer bij. Pinela kan in zijn eentje de legers met futloze chardonnay en sauvignon blanc makkelijk winnen. Fris, krokant smaakbommetje. Frontaaltje grapefruit met een omtrekkende ananasbeweging. Plaagstoot via de flanken: horden appeltjes, colonne citrus, strak in het gelid. Pilena staat op het punt nog wat extra hectaren te veroveren.

Jaar:
2021
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
12,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
Glazen Kurk ( VINOLOK )
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.