WINERY MEDI VALLEY, een betovering | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

WINERY MEDI VALLEY, een betovering

Wijnkoperij Alex Storms
10,25
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
thracian Valley 2021

De Syrah wijnen die afkomstig zijn uit de warme wijnlanden kunnen beter Shiraz op het etiket vermelden... Bulgarije is ook zo'n land met vaak extreem hete zomers, maar Syrah verdient hier terecht een plaats op het etiket! Deze syrah kent namelijk een mooie verfijnde lichte kruidigheid (peper en laurier) welke wordt ondersteund door zwart fruit. Ook de houtopvoeding is klassiek , gedurende 12 maanden rijpt deze wijn op Franse barriques. Hierdoor is er een aangenaam mondgevoel met fijne elegante zuren.

Wijnkoperij Alex Storms
13,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
thracian Valley 2021

Incanto betekenend vrij vertaald (uit het Italiaans) betovering. En betoveren doen de wijnen van medi valley winery in deze lijn!!! Zeker wanneer de inheemse druivensoort Mavrud aan de basis staat. Verrassende en originele Mavrud wijn die 10 maanden rijping op barriques heeft ondergaan waardoor de betovering compleet is. De kracht van de wijn is daardoor verpakt in fluweel waarbij de lengte ongekend is. In zowel geur als smaak blijven o.a zwart fruit, cacao, rozijnen, vanille, koffie, cederhout en specerijen (kaneel) elkaar aanvullen.

Wijnkoperij Alex Storms
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Rode wijn
Struma Valley 2017

Geen merlootje, maar een dijk van een wijn. Veel structuur met donker fruit en volop in het laurier, koffie en kruidenkoek. Onderbouwt door fijnzinnigheid en mooie zuren en een goed gedoseerde houtopvoeding. De manier van oogsten tot en met de vinificatie en de houtopvoeding is naar voorbeeld van de icoonwijnen. Ondanks dat de prijs, voor een Bulgaarse wijn, redelijk fors is zorgt de kwaliteit ervoor dat deze wijn het dubbel en dik waard is.

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

Ongekende ontdekkingen op Grand Cru-niveau

We zijn in een opperbeste stemming. Onze smaakpapillen slaan bijna op hol bij het aanmeren in een bijna vergeten stukje Europa: de Bulgaarse Medi Vallei. Daar waar klassewijnen te ontdekken zijn, daar voelen wij ons thuis! Graaf Stephan von Neipperg, een beroemdheid en de maker van Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, ging ons hierin voor.

Oeneloog Stoicho Stoev, lovende recenties van z'n Franse confréres..Top! We zijn verrast en betoverd door het enorme kwaliteitspotentieel van dit onbekende stukje Europa. Opkomende sterren zijn hier aan de orde van de dag zoals de Winery Medi Valley. We vallen proefondervindelijk van de ene in de andere verbazing. Inderdaad, Bulgarije is het aardse wijnwalhalla met ongekende ontdekkingen op Grand Cru-niveau. Het was vanzelfsprekend dat we de wijnen van ’A GOOD YEAR’ collectie uitbreiden en de zeer exclusieve selectie onder de naam EXCENTRIC en INCANTO bij u onder de aandacht  brengen. Overigens, diegenen die de Franse druivensoorten als ‘saaie pieten’ bestempelen, mogen dubbel zo goed opletten. Hier creëren ze loepzuivere rode wijnen waar menige Franse wijnboer jaloers op zou zijn. Naast de internationale druivensoorten zijn de autochtone rassen ongekend spannend, uitdagend en divers. Bovendien bevinden zij zich vaak op een zeer hoog niveau. Het zijn nauwelijks bekende grootheden, De kelder van Medi Valley! minutieus geselecteerd en voor de echte wijnliefhebber nog avontuurlijker. Zoals gezegd, mogen de Fransen op hun tellen passen want als geen ander creëren en transformeren ze in de Medi Vallei wijnen op GRAND CRU-niveau. Zoals de verbazingwekkende variëteiten uit de tijd van weleer om van te watertanden: de Rubin, Mavrud en Melnik zijn absoluut het ontdekken waard.( In verband met plaatsgebrek hier lees je meer over de Melnik en Rubin op storms.nl). En dan heb ik het nog niet gehad over de Franse variëteiten waar ook die lovende recensies aan de orde van de dag zijn.

Winery Medi Valley zet de wijntraditie voort

Optimale handmatige selectie We gaan even terug in de tijd. Duizenden jaren geleden vestigde een stam genaamd Medi zich dicht aan de Struma-rivier in een - voor wijnbouw buitengewoon geschikte - vallei. Het waren directe afstammelingen van de Thraciërs en geavanceerde wijnbouw en oenologie stonden bij hen al hoog aangeschreven. Deze onvergetelijke stam werd daarom in 2007 geëerd en de wijnbouw kreeg nieuw leven ingeblazen door de oprichting van WINERY MEDI VALLEY. Loepzuivere rode en witte kwaliteitswijnen komen hier voort uit de uitstekend gesitueerde wijngaarden en het gunstige (micro)klimaat. De grondgesteldheid is eveneens uniek; de alluviale gronden bevatten klei, ijzer en kalksporen en door minuscule carbonaatresten is de drainage uitstekend. De menselijke inspanningen laten ook niets aan het toeval over. De vinificatie stemmen ze hier - net zoals bij de grand cru’s – af op druivensoort en cuvée. Hierdoor worden de specifieke eigenschappen van elk perceel en van elke druivensoort optimaal bewaard. De zorgvuldige houtlagering (variërend van 6 tot 12 maanden) krijgt veel aandacht. Uitsluitend de beste Franse barriques van 225 liter staan daarbij ter beschikking. Aan de pittoreske weg naar het Rilaklooster, in het dorp Smochevo, komen alle aspecten bij elkaar in deze complexe wijnen. Zelfs Graaf Stephan von Neipperg, de maker van ENIRA en Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, is nu gewaarschuwd voor deze rijzende ster! Vooral het gelijkwaardige kwaliteitsniveau valt op en - LAST BUT NOT LEAST - de aanzienlijk aantrekkelijke prijzen.