TETE DE CUVEE (ECO) JOHANNINGER | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

TETE DE CUVEE (ECO) JOHANNINGER

€9,10
€7,79
48+ €7,56
144+ €6,95
Witte wijn
Soort:
Land:
(80,20 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
Duurzaamheid:
ECOVIN
4.5
Gemiddeld: 4.5 (4 stemmen)
000233_tete_de_cuvee_eco_johanninger.png

Als u iets aparts wilt proeven of uw (wijn) vrienden wilt aanbevelen, dan ligt hier uw kans met deze door vriend en vijand meest bejubelde Duitse droge witte wijn. U mag er een héle mooie klassieker naast zetten, hij zal recht overeind blijven staan. Deze Tête de Cuvée van Johanninger gemaakt van huxelrebe 80% en riesling 20% is zeer het ontdekken waard !!! Geurige neus, vlierbloesem, exotische fruittonen, mineralig en elegant.

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

Details zie ook:
http://www.storms.nl/actueel/onberispelijke-volle-droge-witte-wijn

Weingut Johanninger

Johanninger heeft zijn principes nooit verloochend en heeft vastgehouden aan de Duitse wijntraditie van weleer. De traditie van het maken van mooie volle droge witte wijnen en rode wijnen, waarin het karakter van de druif, de bodemgesteldheid en het micro-klimaat voor 100 % tot hun recht komen. Duidelijk herkenbaar en omdat 'de eerste slok met het oog genomen wordt' heeft Johanninger flesmodel en etiketten in overeenstemming gebracht met de hoge kwaliteit. De stijl van het wijnmaken is daarbij onveranderdgoed gebleven. Johanninger is met zijn 'ouderwetse' opvattingen over het maken van wijn duidelijk trendsetter geworden. Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken hoe (h)eerlijk goede Duitse wijnen kunnen zijn.

voor meer informatie http://www.storms.nl/johanninger

TETE DE CUVEE (ECO) JOHANNINGER, huxelrebe & riesling, Rheinhessen, Duisland

Deze zeer geslaagde assemblage van huxelrebe 80% en riesling 20% maakt deze wijn elegant en uitnodigend in zowel z’n  geur als smaak. Exotische fruit tonen met de geur van o.a. vlierbloesem en vuursteen. Door de elegante en frisse stijl met mooi verweven zuren is deze Tête de Cuvée uitermate geschikt als aperitief en culinair gezien bij lichte gerechten. Salades met  vis (schaal en schelpdieren) of gevogelte. Sushi gerechten, pasta gerechten. Gegrilde wit vissoorten zoals schol en kabeljauw met lichte sauzen.

Doordat deze wijn zo breed inzetbaar is geven wij een wijn & spijs combinatie die voor zowel de vis- als gevogelte liefhebber uitdagend is………

Salade met asperges/aardappel en Hollandse nieuwe….

of licht gerookte (maïs)kip filet voor 4 personen