ALEXANDER Red Unique Blend Boyar | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Alexander Red Unique Blend Boyar

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(20,60,20 %)
Smaakprofiel:
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
001317_alexander_red_unique_blend_boyar.png

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring
Een eerste aanzet naar hopelijk een nieuwe (=5e) generatie wijnkopers!! Slecht 3000 flessen zijn van deze natuurzuivere wijn gemaakt die een eerbetoon is aan onze (klein)zoon Alexander Storms

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 8.5
Drie lokale Bulgaren. Mavrud. Daar ook wel bekend als kachivela en tsiganka. Bulgaar van oorsprong. Haar op de handen. Haar op de tanden. Een verademing tussen al die vrolijk-fruit-zoetigheid-lachebekjes die kwispelend en kopjes gevend op schoot springen. Rubin, een Bulgaarsse kruising tussen nebbiolo en syrah. Melnik groeit alleen in het zuidwest van het land. Zodoende: bepaald geen doorsnee rood. Doet wat Bulgaars aan zou je bijna zeggen. Kloek, kordaat, moedig. Eelt. Hier en daar een splinter. Zoete specerij en karamel. Bramen en pruimen. Sigarenkistje. En tractortannines. Interessant.

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(20,60,20 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
EKO
Afsluiting:
Natuurkurk
Domaine Boyar

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989.  Het is officieel opgericht in Sofia (en Londen tegelijkertijd). Tegenwoordig is het, het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Ook een van de weinige die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen die men in de winkel koopt. Boyar kenmerkt zich door natuurzuivere wijnen te ontwikkelen.

Domaine Boyar staat ook bekend als ‘Sinite Skali’ welke het grootste wijnhuis is in deze regio en de wijn Boutique ‘Korten’. Sinite Skali is gesitueerd bij de Blue Rocks het heuvelgebied voor Stara Planina Mountain. Door deze Berg heeft het ook zijn naam gekregen. De Stara Planina berg ligt in de Thracia Vallei die bekend staat om de productie van rode kwaliteitswijnen. Sinite Skali is een van de meest moderne wijnhuizen in oost en centraal Europa.

Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website:

www.domaineboyar.com

Of een van de proefverslagen over de Bulgaarse wijnen van wijnhuis Boyar die wij importeren:

https://degrotehamersma.nl/wine/38822/2020/domaine-boyar

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Wijnkoperij Alex Storms
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
Sliven Region 2019

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

Wijnkoperij Alex Storms
17,75
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
Rode wijn
thracian Valley 2017

Assenovagrad is in Bulgarije de bakermat van de inheemse druif mavrud . Chateau Asena heeft deze weten te transformeren tot een ware icoonwijn. De wijnwereld werd verrast, maar wij weten nu al dat er een wijnrevolutie tot stand gaat komen. Ongekende klasse en concentratie komen bij elkaar in de Ornament reserve. De productie is echter klein, waardoor we als importeur bijzonder trots zijn deze ontdekking als eerste te mogen introduceren. In de toekomst zullen de geringe beschikbaarheid en een eventuele prijsstijging een uitdaging worden. Grijp dus NU deze buitenkans!!

GREGORIANO ROBLE Bodega Picos
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
DO Campo de Borja (Aragón) 2021

Het fruit stuift het glas uit met geurwolkjes pruimen, aardbei, een lichte granaatappel en goij bessen. De verfijning in smaak en afdronk vallen direct op (zeker als je weet dat het klimaat in Campo de Borja onbarmhartig kan zijn). De perfect gedoseerde houtinvloeden zijn verder een bewijs dat de drie broers het bedrijf van hun vader naar een niveau hoger hebben getild! Vol geconcentreerd en mooi zacht in karakter, een absolute aanrader!