De heimelijke kracht van mavrud... | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

De heimelijke kracht van mavrud...

EXCENTRIC INCANTO MAVRUD
13,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
thracian Valley 2021

Incanto betekenend vrij vertaald (uit het Italiaans) betovering. En betoveren doen de wijnen van medi valley winery in deze lijn!!! Zeker wanneer de inheemse druivensoort Mavrud aan de basis staat. Verrassende en originele Mavrud wijn die 10 maanden rijping op barriques heeft ondergaan waardoor de betovering compleet is. De kracht van de wijn is daardoor verpakt in fluweel waarbij de lengte ongekend is. In zowel geur als smaak blijven o.a zwart fruit, cacao, rozijnen, vanille, koffie, cederhout en specerijen (kaneel) elkaar aanvullen.

ORNAMENT MAVRUD RESERVE chat Asena
17,75
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
Rode wijn
thracian Valley 2017

Assenovagrad is in Bulgarije de bakermat van de inheemse druif mavrud . Chateau Asena heeft deze weten te transformeren tot een ware icoonwijn. De wijnwereld werd verrast, maar wij weten nu al dat er een wijnrevolutie tot stand gaat komen. Ongekende klasse en concentratie komen bij elkaar in de Ornament reserve. De productie is echter klein, waardoor we als importeur bijzonder trots zijn deze ontdekking als eerste te mogen introduceren. In de toekomst zullen de geringe beschikbaarheid en een eventuele prijsstijging een uitdaging worden. Grijp dus NU deze buitenkans!!

CLUSTER BARRIQUE MAVRUD-RUBIN domaine Boyar
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
Sliven Region 2019

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

Een ware icoonwijn. Ongekende klasse en concentratie komen hier bij elkaar. In de tijd van de Bulgaarse koning Khan Krum was de betoverende vloeistof wijn verboden. Het goddelijke vocht leidde namelijk geregeld tot dronkenschap. Problematisch als je bedenkt dat de oude Bulgaren voornamelijk strijders waren. Een verbod op het groeien van druiven en het consumeren hiervan was daardoor een logisch gevolg. Bestaande wijngaarden werden vernietigd en wijn zou voor de Bulgaar slechts nog in hun dromen voorkomen.

De Mavrud Druif! Gelukkig was er één vrouw die het aandurfde niet te gehoorzamen en zo ternauwernood een wijnvoorraad aan het oog van de koning wist te onttrekken! Het leek erop dat Khan Krum een voorspoedig heerschap in het vooruitzicht had, totdat een woeste draak het rijke land ontdekte… Met geen man en macht was deze draak te verslaan en de sterkste strijders kwamen te overlijden. Menige jaren leefden de Bulgaren in onzekerheid totdat een sterke en robuuste jonge man (genaamd Mavrud) ten tonele verscheen en op zoek ging naar de draak. Een onbezonnen actie die leidde tot de dood van de jongen. Maar zoals een echte held betaamt, overleed hij aan de verwondingen die hij overhield ná het doden van de draak. Khan Krum wilde daarom weten wie de moeder was van deze moedige en sterke held. Enkele overgebleven strijders zochten haar op en brachten haar naar de koning. Bang gemaakt, dat zij had nagelaten te gehoorzamen, knielde ze voor genade. Khan Krum vroeg de moeder echter naar het geheim van de kracht van de Mavrud held. Hierbij bekende ze dat haar zoon was gevoed met niet alleen moedermelk, maar ook met wijn. Als eerbetoon liet de koning hierop alle wijngaarden weer aanplanten met de lokale variëteit die tot de dag van vandaag wordt genoemd naar de machtige Bulgaarse held Mavrud!

Slechts mondjesmaat verkrijgbaar...

De productie is zo klein dat hij slechts met mondjesmaat gedistribueerd kan worden! De stad Asenovgrad is de bakermat van de Mavrud wijnen. Hier bevinden zich ook de wijnkelders van het wijnbedrijf ASENA. De rode wijnen worden er gekoesterd en bereiken door de fles lagering ongekende kwaliteitsvooruitgang. Er bevinden zich zelfs jaargangen uit het begin van de 20e! Overigens, rode wijnen met dit bewaarpotentieel worden slechts mondjesmaat geproduceerd en behoren absoluut ontdekt te worden. Er wordt hard gewerkt om deze inheemse druivensoort weer aan de top van de wereld terug te krijgen. En met resultaat, gezien de medaille-regen van de afgelopen 20 jaar. Maar liefst 150 internationale medailles sleepten zij in de wacht. Stappen waarvan ongetwijfeld het hoge scoringspercentage een duidelijk bewijs is. Hier streven ze naar de absolute top, waarbij geen concessies worden gedaan. Kleinschaligheid, precisie en traditie zijn hierbij de kernwoorden. De Ornament 2012 Reserve is het bewijs en zal menige topper van de troon af stoten. Erkenning volop voor een betrekkelijk onbekend en opkomend wijnland met een druivensoort die weer herontdekt dient te worden. De bekroning heeft plaats gevonden, nu bent u aan zet om deze wijnontdekking uw pad te laten kruisen! Een ware icoonwijn. Ongekende klasse en fluweel zachte concentratie komen hier bij elkaar. De productie is zo klein dat hij slechts met mondjesmaat gedistribueerd kan worden. De geringe beschikbaarheid zal wellicht in de toekomst een prijs explosie veroorzaken. Grijp NU dit buitenkansje!!