VIOGNIER Domaine Les Hautes Briguieres | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Viognier Domaine Les Hautes Briguieres

Witte wijn
4.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(100 %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
000466_viognier_domaine_les_hautes_briguieres.png

Indrukwekkend! De wijn is nog piepjong, maar nu al een en al klasse. Een rijk scala aan geuren en smaken wisselen elkaar af: veldbloemen, steenfruit (abrikoos en perzik), muskaat en foelie. Een delicate houttoon - een gedeelte van de oogst heeft een vergisting gedurende twee maanden op eikenhout gehad - complementeert de complexiteit en de rijke afdronk. Er is precies voldoende frisheid om balans te vinden met de rond- en zachtheid van deze natuurzuivere Viognier . Ongekend hoe een kleine wijnboer zich onder een illuster gezelschap schaart. David verslaat hier Goliath.

Harold Hamersma (score grote Hamersma): +
Aha! Van deze producent kennen we in het rood al de bovengemiddeld goede Plénitude en Prestige. Maar François Xavier Rimbert zorgt ook met wit voor de X-factor. Beschaafde, ingetogen viognier. Gedroogde abrikoos, wat wilde perzik, gemberpepertjes en sappige marmeladebittertjes.

Jaar:
2023
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine Les Hautes Briguieres

Het Domaine “Les Hautes-Briguières” ligt in de Vaucluse in Mormoiron, een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux.
Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, heeft de bijzonderheid dat het op een heuvel ligt, 350 meter boven de zeespiegel. De wijngaardpercelen profiteren zo van maximale zonneschijn.
De geologie van de site is typisch voor de Provence: klei- en kalksteengrond met percelen die in terrassen zijn gerangschikt.
De familie beoefent gevarieerde landbouw, dus onze boerderij is representatief voor de verschillende producties die te vinden zijn in de Provence en rond de Middellandse Zee: olijfolie, kersen en muskaatdruiven.
Men cultiveert dit land al meer dan 150 jaar en al drie generaties lang bewerken en onderhouden we deze terrassen en gewassen met volledig respect voor het milieu. Eeuwenoude wijnstokken en olijfbomen getuigen van de wortels van de gewassen op het landgoed.
In 2000 bereikte het familiebedrijf een nieuwe fase. We hebben de wens geuit om opnieuw contact te maken met wijn en onze passie te verwezenlijken door het landgoed “Les Hautes Briguières” te creëren. De wijn wordt nu geproduceerd in de kelder van het landgoed.

Tegenwoordig combineert ons landgoed traditie en moderniteit:
Traditie: oude wijnstokken, handmatige oogst, lange vatting, eikenhouten vaten die wijnen produceren met krachtige en houtachtige karakters.
Moderniteit: moderne kelder die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zwaartekracht om wijnen te produceren, koelunit, airconditioning, breker-ontstemmer, platenpers, thermogereguleerde vinificatievaten in gecoat beton en roestvrij staal.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

1 producten
DOMAINE PROVENQUIERE VIOGNIER
8,49
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2022

Heeft u al eens een zeer betaalbare Viognier geproefd van een kleine wijngaard met een optimale kalkondergrond ('Argricole Calcaire') waarvan de opbrengst strikt wordt gecontroleerd en de stokken maar liefst 30 jaar oud zijn? Weet u dat op de koude en hoger gelegen terrassen de ragfijne aromastoffen optimaal behouden blijven? Zo nee, proef dan deze bijzondere, aromatische droge witte wijn. Verfijnd zijn ook de vrij lage zuren. De oorspronkelijke kloon komt uit de noordelijke Rhône (Condrieu en Château-Grillet).