Indrukwekkend! De wijn is nog piepjong, maar nu al een en al klasse. Een rijk scala aan geuren en smaken wisselen elkaar af: veldbloemen, steenfruit (abrikoos en perzik), muskaat en foelie. Een delicate houttoon - een gedeelte van de oogst heeft een vergisting gedurende twee maanden op eikenhout gehad - complementeert de complexiteit en de rijke afdronk. Er is precies voldoende frisheid om balans te vinden met de rond- en zachtheid van deze natuurzuivere Viognier . Ongekend hoe een kleine wijnboer zich onder een illuster gezelschap schaart. David verslaat hier Goliath.
Harold Hamersma (score grote Hamersma): +
Aha! Van deze producent kennen we in het rood al de bovengemiddeld goede Plénitude en Prestige. Maar François Xavier Rimbert zorgt ook met wit voor de X-factor. Beschaafde, ingetogen viognier. Gedroogde abrikoos, wat wilde perzik, gemberpepertjes en sappige marmeladebittertjes.
Domaine Les Hautes Briguieres
Gerelateerde producten
Heeft u al eens een zeer betaalbare Viognier geproefd van een kleine wijngaard met een optimale kalkondergrond ('Argricole Calcaire') waarvan de opbrengst strikt wordt gecontroleerd en de stokken maar liefst 30 jaar oud zijn? Weet u dat op de koude en hoger gelegen terrassen de ragfijne aromastoffen optimaal behouden blijven? Zo nee, proef dan deze bijzondere, aromatische droge witte wijn. Verfijnd zijn ook de vrij lage zuren. De oorspronkelijke kloon komt uit de noordelijke Rhône (Condrieu en Château-Grillet).