ROSE D'UNE NUIT Domaine Les Hautes-Briguieres | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Rose D'une Nuit Domaine Les Hautes-briguieres

Rosé
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Soort:
Land:
(40,30,20,10 %)
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
11,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
001598_rose_dune_nuit_domaine_les_hautes-briguieres.png

Domaine Les Hautes-Briguières is gelegen in een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux. Deze rosé is opvallend en een aangename aanvulling op de natuurzuivere rode wijnen en de ongekende Viognier van dit familiebedrijf. Dit moois ontstaat door de Syrah te laten bloeden (Saignée) terwijl de overige druivensoorten (Cinsault, Mourvèdre en Clairette) een directe persing hebben ondergaan met een vergisting op lage temperaturen van 8 a 10 C. Intense en subtiele is het bouquet en de smaak, waar verder veel rood- , witfruit en bloemige tonen in zitten. De kleur is a la Provence, waarbij je jezelf in een bloemenveld waant of jezelf herinnert aan een beelderig roze zomer jurk. De afdronk is sappig, fruitig en kent een frisse toets. Perfect voor een mooie zomer avond

Jaar:
2023
Soort:
Land:
(40,30,20,10 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine Les Hautes Briguieres

Het Domaine “Les Hautes-Briguières” ligt in de Vaucluse in Mormoiron, een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux.
Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, heeft de bijzonderheid dat het op een heuvel ligt, 350 meter boven de zeespiegel. De wijngaardpercelen profiteren zo van maximale zonneschijn.
De geologie van de site is typisch voor de Provence: klei- en kalksteengrond met percelen die in terrassen zijn gerangschikt.
De familie beoefent gevarieerde landbouw, dus onze boerderij is representatief voor de verschillende producties die te vinden zijn in de Provence en rond de Middellandse Zee: olijfolie, kersen en muskaatdruiven.
Men cultiveert dit land al meer dan 150 jaar en al drie generaties lang bewerken en onderhouden we deze terrassen en gewassen met volledig respect voor het milieu. Eeuwenoude wijnstokken en olijfbomen getuigen van de wortels van de gewassen op het landgoed.
In 2000 bereikte het familiebedrijf een nieuwe fase. We hebben de wens geuit om opnieuw contact te maken met wijn en onze passie te verwezenlijken door het landgoed “Les Hautes Briguières” te creëren. De wijn wordt nu geproduceerd in de kelder van het landgoed.

Tegenwoordig combineert ons landgoed traditie en moderniteit:
Traditie: oude wijnstokken, handmatige oogst, lange vatting, eikenhouten vaten die wijnen produceren met krachtige en houtachtige karakters.
Moderniteit: moderne kelder die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zwaartekracht om wijnen te produceren, koelunit, airconditioning, breker-ontstemmer, platenpers, thermogereguleerde vinificatievaten in gecoat beton en roestvrij staal.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
A GOOD YEAR PINK TRAMINER
9,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rosé
thracian Valley 2023

Deze blush rosé laat je blozen, zo mooi!!! Wat een verrassing en wat een klasse. Naast een enkele mooie (en kostbare) Provence rosé blijven de echte verrassingen van dit wijntype namelijk vaak achterwege. Totdat we van onze wijnproducent Medi Valley uit Bulgarije een bijzonder glas wijn kregen gepresenteerd!!! Typerende geur van bloemen (rozen), grapefruit en lychee kwamen ons tegemoet. Direct dachten we aan een (gewurz)traminer. De blozende kleur had ons echter misleid en we vroegen nieuwsgierig naar de variëteit. Wellicht hadden we weer een nieuwe lokale parel ontdekt.

ROSE PINOT NOIR  JOHANNINGER (ECO)
9,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
Rosé
Qualitatswein Rheinhessen 2023

Deze biologische pinot noir levert een beauty à la Provence op die volledig voldoet aan de hedendaagse kieskeurige wens van de verwende rosé drinker. Helder zalmroze kleur en een aangename fruitige frisheid met een droge afdronk. Geurige neus en boordevol fruit. Verfrissende smaak met subtiele zuren en veel fruitnuances als bessen, frambozen, kersen en aardbeien. Onweerstaanbare natuurzuivere rosé die direct een zomers gevoel naar boven brengt!!!

VIOGNIER Domaine Les Hautes Briguieres
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
AOP Vaucluse ( Rhône / Provence ) 2023

Indrukwekkend! De wijn is nog piepjong, maar nu al een en al klasse. Een rijk scala aan geuren en smaken wisselen elkaar af: veldbloemen, steenfruit (abrikoos en perzik), muskaat en foelie. Een delicate houttoon - een gedeelte van de oogst heeft een vergisting gedurende twee maanden op eikenhout gehad - complementeert de complexiteit en de rijke afdronk. Er is precies voldoende frisheid om balans te vinden met de rond- en zachtheid van deze natuurzuivere Viognier . Ongekend hoe een kleine wijnboer zich onder een illuster gezelschap schaart. David verslaat hier Goliath.