PLENITUDE Domaine Les Hautes-Briguieres | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Plenitude Domaine Les Hautes-briguieres

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
( %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
001447_plenitude_domaine_les_hautes-briguieres.png

Het vakmanschap van François Rimbert zorgt samen met een zeer kleine opbrengst (van slechts 28HL/ha !!) voor een ongekende basis van deze wonderlijke syrah (90%). Gelukkig hebben we te maken met een kleine wijnboer uit een minder bekend gebied waardoor het een liefelijke prijs betreft voor een ongekend mooie kwaliteit. In de neus veel spekkersen, blauwe en zwarte bessen, laurier en olijven. De mondinzet is soepel en warm met donkere fruittonen en zwarte peper en zoethout. Door het kleine aandeel grenacha en een opvoeding op foudres zijn de tannine afgerond. Een onderscheidende wijn met een dikke vlezige syrah expressie waarbij alles, door de jeugdigheid, nog ingepakt is. Eigenlijk moeten we dus nog 3 a 5 jaar geduld opbrengen voordat zijn ware charme wordt gepresenteerd, maar karaferen zorgt ervoor dat we ook nu al kunnen genieten van deze voortreffelijke wijn. Klassiek, gestructureerd en een uitstekende finale!

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
De hogere lijn van dit domein waarin wijnmaker François Rimbert een hoofdrol heeft weggelegd voor syrah. Hoofdrol ook voor het jaar: 2019. Krachtjaar voor de postcode Rhône-Zuid. De grote mensenuitvoering van de Prestige. Welbeschouwd nog prestigieuzer. Zwarte bessen in velours, frambozen in fluweel, rode bessen met chocola, shotje kersenlikeur en dan van die heerlijke, pittige, syrah-eigen pepertjes.

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Druivenras:
( %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.