PLENITUDE Domaine Les Hautes-Briguieres | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Plenitude Domaine Les Hautes-briguieres

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(,, %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
001447_plenitude_domaine_les_hautes-briguieres.png

Het vakmanschap van François Rimbert zorgt samen met een zeer kleine opbrengst (van slechts 28HL/ha !!) voor een ongekende basis van deze wonderlijke syrah (90%). Gelukkig hebben we te maken met een kleine wijnboer uit een minder bekend gebied waardoor het een liefelijke prijs betreft voor een ongekend mooie kwaliteit. In de neus veel spekkersen, blauwe en zwarte bessen, laurier en olijven. De mondinzet is soepel en warm met donkere fruittonen en zwarte peper en zoethout. Door het kleine aandeel grenacha en een opvoeding op foudres zijn de tannine afgerond. Een onderscheidende wijn met een dikke vlezige syrah expressie waarbij alles, door de jeugdigheid, nog ingepakt is. Eigenlijk moeten we dus nog 3 a 5 jaar geduld opbrengen voordat zijn ware charme wordt gepresenteerd, maar karaferen zorgt ervoor dat we ook nu al kunnen genieten van deze voortreffelijke wijn. Klassiek, gestructureerd en een uitstekende finale!

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
De hogere lijn van dit domein waarin wijnmaker François Rimbert een hoofdrol heeft weggelegd voor syrah. Hoofdrol ook voor het jaar: 2019. Krachtjaar voor de postcode Rhône-Zuid. De grote mensenuitvoering van de Prestige. Welbeschouwd nog prestigieuzer. Zwarte bessen in velours, frambozen in fluweel, rode bessen met chocola, shotje kersenlikeur en dan van die heerlijke, pittige, syrah-eigen pepertjes.

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Druivenras:
(,, %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine Les Hautes Briguieres

Het Domaine “Les Hautes-Briguières” ligt in de Vaucluse in Mormoiron, een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux.
Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, heeft de bijzonderheid dat het op een heuvel ligt, 350 meter boven de zeespiegel. De wijngaardpercelen profiteren zo van maximale zonneschijn.
De geologie van de site is typisch voor de Provence: klei- en kalksteengrond met percelen die in terrassen zijn gerangschikt.
De familie beoefent gevarieerde landbouw, dus onze boerderij is representatief voor de verschillende producties die te vinden zijn in de Provence en rond de Middellandse Zee: olijfolie, kersen en muskaatdruiven.
Men cultiveert dit land al meer dan 150 jaar en al drie generaties lang bewerken en onderhouden we deze terrassen en gewassen met volledig respect voor het milieu. Eeuwenoude wijnstokken en olijfbomen getuigen van de wortels van de gewassen op het landgoed.
In 2000 bereikte het familiebedrijf een nieuwe fase. We hebben de wens geuit om opnieuw contact te maken met wijn en onze passie te verwezenlijken door het landgoed “Les Hautes Briguières” te creëren. De wijn wordt nu geproduceerd in de kelder van het landgoed.

Tegenwoordig combineert ons landgoed traditie en moderniteit:
Traditie: oude wijnstokken, handmatige oogst, lange vatting, eikenhouten vaten die wijnen produceren met krachtige en houtachtige karakters.
Moderniteit: moderne kelder die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zwaartekracht om wijnen te produceren, koelunit, airconditioning, breker-ontstemmer, platenpers, thermogereguleerde vinificatievaten in gecoat beton en roestvrij staal.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
PRESTIGE Domaine Les Hautes-Briguieres
11,75
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2021

Afkomst van oude stokken (vieilles vignes) en daarmee direct duidelijk zuidelijk Rhone-syrah getypeerd. De neus wordt overheerst door donkerrood kersen- en bessenfruit en de zo typerende garrigue. Veel vlezig donker fruit, specerijen (zwarte peper, zoethout, jeneverbes) en significante tannine komen terug in de smaak. François Xavier Rimbert heeft daarbij de perfect balans gevonden in het houtgebruik d.m.v. een opvoeding van 8 maanden op Frans eiken. Hierdoor behoudt de syrah zijn markante frisheid.

DOMAINE DU PETIT ROMAIN RESERVE
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
AOP Costières de Nîmes (Rhône) 2021

Met veel respect voor natuur, mens en milieu produceren ze hier duurzame kwaliteitswijnen (met het Terra Vitis-certificaat). Het mediterrane temperament van dit meeste zuidelijke gebied in de Rhône-vallei komt daardoor optimaal tot zijn recht. Fruitigheid en kruidigheid wisselen zich speels af met de eikentonen (12 maanden). In de geur is de Syrah (50%) direct herkenbaar door de peper en de specerijen waarna hij zich subtiel presenteert in de smaak. De Grenache is de aangename aanvulling door de donkere fruittonen en de verzachtende factor.

Wijnkoperij Alex Storms
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Rode wijn
Danube Plain region 2019

Zonder twijfel durven wij deze Bulgaarse “,grand cru”, in het rijtje te zetten van de Super Tuscans. De wijn bleef recht overeind staan nadat we een dag eerder deze topwijnen uit Toscane geproefd hadden. Het prijsverschil was ons te groot en de keuze voor Incanto was dus snel gemaakt. Ongekende klasse voor nog een betaalbare prijs. De aroma's herbergen veel zwarte bosvruchten en chocolade en ook het zo typerende kruidige van de syrah. De nuances zijn daarbij opmerkelijk. Opgevoed voor 12 maanden op nieuwe Franse barriques (waarbij er 3 soorten Frans eiken zijn gebruikt).