ZEST Domaine Les Hautes-Briguieres | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Zest Domaine Les Hautes-briguieres

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(, %)
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
000930_zest_domaine_les_hautes-briguieres.png

Stralend glas wit waarbij het aanzicht is alsof een zonnestraal door het bladerdak van een wijngaard schijnt. Fonkelend lichtgeel met een heldere glans. Het karakter is al net zo feestelijk en zomers. Mooi aromatisch met frisse citrustonen, sappige peren en exotische bloesem. Al dansend door het glas komen de tintelende frisheid en mooie levendige smaken uit de zonovergoten wijngaarden van de Rhône binnen. En dat alles met een zeer bescheiden alcoholpercentage van slechts 10,5. De afdronk is dus licht en fijnbesnaard maar kent wel een bijzondere diepgang en complexiteit!

Jaar:
2023
Soort:
Land:
Druivenras:
(, %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
10,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
IGP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine Les Hautes Briguieres

Het Domaine “Les Hautes-Briguières” ligt in de Vaucluse in Mormoiron, een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux.
Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, heeft de bijzonderheid dat het op een heuvel ligt, 350 meter boven de zeespiegel. De wijngaardpercelen profiteren zo van maximale zonneschijn.
De geologie van de site is typisch voor de Provence: klei- en kalksteengrond met percelen die in terrassen zijn gerangschikt.
De familie beoefent gevarieerde landbouw, dus onze boerderij is representatief voor de verschillende producties die te vinden zijn in de Provence en rond de Middellandse Zee: olijfolie, kersen en muskaatdruiven.
Men cultiveert dit land al meer dan 150 jaar en al drie generaties lang bewerken en onderhouden we deze terrassen en gewassen met volledig respect voor het milieu. Eeuwenoude wijnstokken en olijfbomen getuigen van de wortels van de gewassen op het landgoed.
In 2000 bereikte het familiebedrijf een nieuwe fase. We hebben de wens geuit om opnieuw contact te maken met wijn en onze passie te verwezenlijken door het landgoed “Les Hautes Briguières” te creëren. De wijn wordt nu geproduceerd in de kelder van het landgoed.

Tegenwoordig combineert ons landgoed traditie en moderniteit:
Traditie: oude wijnstokken, handmatige oogst, lange vatting, eikenhouten vaten die wijnen produceren met krachtige en houtachtige karakters.
Moderniteit: moderne kelder die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zwaartekracht om wijnen te produceren, koelunit, airconditioning, breker-ontstemmer, platenpers, thermogereguleerde vinificatievaten in gecoat beton en roestvrij staal.

Geen informatie beschikbaar.