Fabulas maakt gebruik van natuurlijke insectenverdelgers | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Fabulas maakt gebruik van natuurlijke insectenverdelgers

FABULAS Malvasia Agricola Fabulas
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2020

Deze witte wijn, gemaakt van de Malvasia druif, is heerlijk geurend naar (witte) bloemen, perzik en citrus. Malvasia kent zijn oorsprong in Griekenland, maar wij zijn blij dat deze omarmd is door o.a. Fabulas uit de Abruzzo in Italië. Nabij het National Park Majella worden wijnen gecreëerd met veel oog voor precisie en met respect voor de natuur (o.a. biologisch en biodynamisch gecertificeerd).

FECERUNT Pecorino Agricola Fabulas
11,89
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2019

Dat de Pecorino druif schitterende wijn voortbrengt begint bij de basis. De druif is namelijk al overheerlijk op zichzelf. De schapen (pecora in het Italiaans) hadden deze druiven als lievelingskostje als ze van weides wisselden. Hoogstwaarschijnlijk is de naam hier dan ook uit voortgekomen... Het vergistte druivensap is evenwel nog smakelijker! Deze biodynamische Fecerunt heeft een schitterend evenwicht tussen elegantie, verfrissing en een verleidelijk sappigheid. Verder veel rijp fruit (o.a. peer) en tonen van versie salie en munt.

ISABELLA PINELA Vipava
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
Vipavka Dolina 2020

Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango.

TOP producent: FABULAS Een kleine en enthousiaste groep Italiaanse wijnboeren heeft zich verenigd om met meer respect voor het milieu -en met minder minder  CO2 uitstoot-  te werken. Zij zijn eensgezind in hun visie dat  de aarde in gevaar is en dat wij terug moeten naar natuurlijkere methoden. Zij koesteren de ondergrond waarin de wortels van de wijnstokken zich een weg banen naar de rijke natuurlijke voedingsstoffen. En met verbluffend resultaat. Zo ook bij de onlangs door ons ontdekte TOP- producent FABULUS,  uit het nauwelijks bekende gebiedje TERRE DE CHIETI. Zelfs dierlijke substanties voor het klaren van de wijn worden vermeden. Absoluut een primeur voor vegetariërs en dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige resultaten van  de biodynamische wijnbouw.

Nationale Park Majellane

www.fabulas.bio Bezoekje waard, ook voor vakantieverblijf De betrekkelijk onbekende wijngaarden in het Nationale Park Majellane bevinden zich in de omgeving van het plaatsje FARA FILIORUM PETRI in de vallei TERRE DE CHIETI. Het boven op de heuvel gelegen plaatsje, waar altijd een verfrissend briesje waait, was een soort toevluchtsoord voor kustbewoners wanneer de temperaturen te hoog opliepen. Zij dronken daar de plaatselijke wijnen, die alleen bekend waren onder de locals. De beste werden en worden nog steeds gemaakt door de Biologisch- Dynamische wijnboer FABULUS. Hier bevinden zich ook de indrukwekkende kelders, waar de vinificatie plaats vindt en waar de witte en rode druiven getransformeerd worden tot herkenbaar karaktervolle wijnen.  FABULUS  bezit talrijke wijngaarden, elk met een eigen signatuur. Het romantische verhaal wil dat  elke fles de essentie weerspiegelt van de magische streeklegende van de Zeven Strijdende Vrouwen. Deze fiere strijdsters vereerden de Godin Maja en belichaamden via haar de grote liefde. Zij herrezen later als  Zeven Wonderbaarlijke Sterren. Uiteraard voldoende  inspiratie voor FABULUS om hemelse wijnen te gaan maken. Sterren die via zijn wijnen zullen schitteren, uit witte druivensoorten van weleer: o.a.  Pecorino en Malvasia en als extra tip: de zeldzame druif  bij uitstek: de Pinela. Afkomstig  van  een collega-wijnboer uit het grensgebied Slovenië/ Italië . Pinela streelt de smaakpapillen op een ongekende en betoverende manier. Fantastische witte droge wijnen zijn het. Je kunt er mee voor de dag komen: hetzij puur, hetzij in combinatie met gesoigneerde diners.  ALLE sterren zijn keurig  kosmisch verzameld in nevenstaand proefpakket.

Biodynamische wijnbouw

Fabulas maakt gebruik van natuurlijke insectenverdelgers Vanzelfsprekend is het gebruik van natuurlijke meststoffen waarmee FABULUS zijn biodynamische wijngaarden behandelt. Volgens de filosofie: traditioneel is modern, eigentijds. Hij maakt geen gebruik van kunstmest. Zwavel wordt nauwelijks toegevoegd om wijnen te stabiliseren en bacteriën te doden. Wel maakt hij gebruik van natuurlijke insectenverdelgers. En net zoals in de oudheid maakt hij voor de bestrijding van ongedierte een papje van gekookte plantenextracten, gemengd met de as van verbrande wijnstokken en een beetje mest. Een andere manier is door insectenlokkende planten aan de voet van de wijnstokken te zetten om zo de beestje van de wijnstok af te leiden. Een  methode die ook al in de oudheid effectief was en nu weer tot leven is geroepen. Een andere aardige parallel met de oudheid is dat Fabulus serieus rekening houdt met de stand van de hemellichamen. Bij bepaalde maan- en sterrenstanden is het de juiste tijd om te snoeien, te oogsten of de wijnvaten te inspecteren. Vaten openen is verboden, tenzij het een heldere dag is en er geen zuidenwind waait of dat het volle maan is.

Natuurlijke behandelings methode officieel erkend + gecertificeerd

Fabulus heeft geen gebrek aan erkenning. Of  het nu gaat om Biodynamic Wine Demeter, Biodiversity Friend, Vegetarian product of Organic Wine, hij heeft alle onderscheidingen en officiële certificaten in de wacht gesleept. Zij zijn de bekroning van het gepassioneerde werk in de wijngaard. “Samen Sterk” is zijn lijfspreuk en daarom ondersteunt hij ook de biodynamische wijnbouw en dit soort  regionale kleinschalige initiatieven volop. Reductie van C02 -uitstoot is  geen bijzaak maar een absolute hoofdzaak!  Het begint gewoon bij het leven in harmonie met de natuurlijke elementen, aarde, water, lucht en vuur.

Land: