ORNAMENT MAVRUD RESERVE chat Asena | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Ornament Mavrud Reserve Chat Asena

Rode wijn
4.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
17,75
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
000938_ornament_mavrud_reserve_chat_asena.png

Assenovagrad is in Bulgarije de bakermat van de inheemse druif mavrud . Chateau Asena heeft deze weten te transformeren tot een ware icoonwijn. De wijnwereld werd verrast, maar wij weten nu al dat er een wijnrevolutie tot stand gaat komen. Ongekende klasse en concentratie komen bij elkaar in de Ornament reserve. De productie is echter klein, waardoor we als importeur bijzonder trots zijn deze ontdekking als eerste te mogen introduceren. In de toekomst zullen de geringe beschikbaarheid en een eventuele prijsstijging een uitdaging worden. Grijp dus NU deze buitenkans!!

Intense diep paarse kleur met een weelderig bouquet van zwarte bessen, vleeskersen, drop en laurier. Complexe multi gelaagde smaak, waarin het donder fruit ( zwarte kers, bessenjam) samen met een handvol (witte) peper, specerijen, koffie en chocolade harmoniëren met de houtopvoeding van 12 maanden. De barriques van Amerikaans (60%) en Frans (40%) eiken zorgen voor een sappige, fluweelzachte body waarbij de rijpe iets ruige tannine een verleidelijk vertoning zijn! De afdronk is daarbij sensationeel

meer achtergrondinformatie via: http://www.storms.nl/nieuws/de-legende-van-mavrud

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9-
Afkomstig uit Assenovgrad. Klinkt alsof daar tijdens WOII een tankslag heeft plaatsgevonden maar is het epicentrum van Bulagrije's trots, de mavruddruif. Nu heb ik daar menig uitvoering van geproefd die door dubbele bepantsering heen zou blazen maar deze is bijkans elegant en charmant te noemen. Met donker maar rijp fruit in de hoogglans. Cassis en bramen. Bittere, licht smeltende chocola met karamel en wat koffiemaalsel. Zoete specerij uitgestald op roodpaars fluweel. Kies als wapen een kurkentrekker.

Jaar:
2017
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2029
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.