sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

WHITE STALLION angelus estate

€14,99
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
Witte wijn
Soort:
Land:
(80,15,5 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2021
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
voldoende beschikbaar
5
Gemiddeld: 5 (1 stem)
000765_white_stallion_angelus_estate.png

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden. Dit huwelijk van chardonnay, viognier en sauvignon blanc, levert een grote wijn met veel rondheid, molligheid en een ongekende structuur.

PERSWIJN ****(*) http://www.storms.nl/actueel/perswijn-proeft-wijnen-uit-centraal-europa

meer achtergrond via
http://www.storms.nl/actueel/thracie-het-boegbeeld-uit-de-oudheid-herleeft

Producer: &quot,&quot,ANGELUS ESTATE&quot,&quot, S.A
Region: Thracian Valley
Name: WHITE STALLION
Grapes Variety in %: Chardonnay 80 %, Viognier 15 %, Sauvignon Blanc 5 %
Alcohol: 14,5%
Residual sugar /g/l/: 2,5
Total acidity /g/l/: 4,5
Total dry extract /g/l/: 21,6
Barrel maturation period: 5 months
Barrels: 225l French oak

Climate and soils:
Moderate continental climate with sunshine duration of more than 3000 hours during the year and more than 110 sunny days. Hot, dry summer with warm nights. Mild and balmy winter. No freezing temperatures and frosts in spring. Sandy, sandy-clay and calcareous-clay soils.

Vinification:
Hand picking and sorting of grapes, as well as picking through the destemmed grapes to select out the best. Direct inert pressing of whole destemmed grapes up to 1, 2 Bar. Cold enzyme clarification and fermentation with pure culture wine yeasts. Fermentation and aging in new oak barrels. Batches coupage, clarification and stabilization.

Tasting characteristics:
Wine with crystal-clear, golden moon coulour and shine. Attractive composite nose, with whiffs of exotic flowers and honey. Soft attack, balanced and intense fresh fruity flavour, alongside with harmonic oaky overtones and a touch of almond oil and toasted orange peel.

International prizes:
SILVER - Vinalies Vinalies Internationales Paris
BRONZE - Decanter World Wine Awards

WHITE STALLION Angelus estate, Thracian Valley, Bulgarije

Volle karaktervolle wijn met allure die een gedegen balans geeft, niet alleen in zijn verfijnde lichte zuren maar vooral in zijn diepgang en rondheid. Deze topper uit Bulgarije geeft uitdagende wijn & spijs combinaties en is breed inzetbaar. (vis, schaal en schelpdieren, gevogelte en zelfs zwezerik en kalfsvlees.

 

WIJN & SPIJS TIP…. Sommelier Maurice Born

Kalfsfricandeau uit de oven… Saus van kappertjes, ui, tomaat en dragon voor 4 personen.

Dep de fricandeau  met een stuk keukenrol droog.. Strooi  peper en paprikapoeder op het vlees. Smelt de boter tot deze heet is en braad de fricandeau snel aan alle kanten aan. Strooi op het laatst van het bakken pas het zout over het vlees. Haal de fricandeau uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie. Dit kan men ruim van te voren al doen.

Voor gebruik de fricandeau uit de folie halen en in een op 130 graden voorverwarmde oven plaatsen met een thermometer in het eindstuk. De  temperatuur van de fricandeau regelmatig controleren en als de kerntemperatuur 55 graden is, haal je het vlees uit de oven en leg je het op een plank weer in aluminiumfolie. Laat ongeveer 10 minuten rusten en dan pas snijden.

  • Verwarm 3/4 van de olie zeer zachtjes met daarin (ui, kappertjes en gedroogde dragon). Laat dit geheel zachtjes en het liefst op een warmhoudplaatje garen (ongeveer 1 uur tot de uien zacht zijn). Af en toe doorroeren. Laat de olie vooral niet te warm worden!
  • Voeg op het laatst (15 min voor het serveren de fijne tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Je kunt naar eigen smaak wat vocht van de kappertjes toevoegen
  • Voeg naar eigen inzicht de rest van de olie toe en serveer de saus  lauw warm samen met de gesneden kalfsfricandeau.

 

 

 

 

 

Geen bijlagen beschikbaar...