WHITE STALLION angelus estate | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

White Stallion Angelus Estate

Witte wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(87,10,3 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
14,99
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
no-picture-product.png

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden. Dit huwelijk van chardonnay, viognier en sauvignon blanc, levert een grote wijn met veel rondheid, molligheid en een ongekende structuur.

PERSWIJN ****(*) http://www.storms.nl/actueel/perswijn-proeft-wijnen-uit-centraal-europa

meer achtergrond via
http://www.storms.nl/actueel/thracie-het-boegbeeld-uit-de-oudheid-herleeft

Producer: &quot,&quot,ANGELUS ESTATE&quot,&quot, S.A
Region: Thracian Valley
Name: WHITE STALLION
Grapes Variety in %: Chardonnay 80 %, Viognier 15 %, Sauvignon Blanc 5 %
Residual sugar /g/l/: 2,5
Total acidity /g/l/: 4,5
Total dry extract /g/l/: 21,6
Barrel maturation period: 3 months
Barrels: 225l French oak

Climate and soils:
Moderate continental climate with sunshine duration of more than 3000 hours during the year and more than 110 sunny days. Hot, dry summer with warm nights. Mild and balmy winter. No freezing temperatures and frosts in spring. Sandy, sandy-clay and calcareous-clay soils.

Vinification:
Hand picking and sorting of grapes, as well as picking through the destemmed grapes to select out the best. Direct inert pressing of whole destemmed grapes up to 1, 2 Bar. Cold enzyme clarification and fermentation with pure culture wine yeasts. Fermentation and aging in new oak barrels. Batches coupage, clarification and stabilization.

Tasting characteristics:
Wine with crystal-clear, golden moon coulour and shine. Attractive composite nose, with whiffs of exotic flowers and honey. Soft attack, balanced and intense fresh fruity flavour, alongside with harmonic oaky overtones and a touch of almond oil and toasted orange peel.

International prizes:
SILVER - Vinalies Vinalies Internationales Paris
BRONZE - Decanter World Wine Awards

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(87,10,3 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2021
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Angel's Estate

Angel’s Estate

Dit jong wijngoed, opgericht in 2007 door de broers Angelov, ligt ongeveer 150 kilometer landinwaarts van Boergas aan de Zwarte Zee tussen de bergen van de Balkan en Anti-Balkan, of Middengebergte, tussen de dorpen Chervenakovo en Banea.

Hier heeft Angel’s Estate wijngaarden met een totale oppervlakte van meer dan 1000 hectare, waar op voor rode (70%) én witte (30%) wijnen worden verbouwd. De rode soorten waar veel nadruk op ligt zijn; Melot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Petit Verdot, Grenache, Mourverder en Barbera. Terwijl Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer, Sémillon en Pinot Gris de keuze voor witte wijnen vertegenwoordigen. Een leuk weetje; de gaarden zijn zo aangelegd dat met een beetje fantasie de vleugel van een engel zichtbaar wordt.

De Zhrebchevo dam, de naamgever van de Stallion (de Engelse vertaling) portfolio, is een waterkering op zo’n vijftien minuten rijden van het wijnhuis en de naam staat symbool voor het ontstaan van nieuw leven vol met energie en liefde. De dam zorgt in directe omgeving van de Thracië vallei voor een speciaal microklimaat. De druiven worden in de zomer door het Middengebergte beschermd tegen de hitte uit het zuiden, terwijl het Balkangebergte de stokken in de winter beschermen tegen de kou.

Het huis heeft een gigantische kelder van 14000 m2 waarvan de helft ondergronds ligt. 3000m2 met 88 tanks is beschikbaar voor het fermentatie proces. Ongeveer een derde van het totale opppevlakte wordt gebruikt voor het rijpen van de wijnen; een kelder voor 1400 barriques en een kelder voor 420 barriques. Dit is het domein van oenologen Vladislav Georgiev en Mariya Moneva.

Website

https://www.angelsestate.bg/

Google Maps

https://www.google.nl/maps/place/Angel's+estate/@42.4861152,23.9632927,872950m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40a88f520f8202cd:0x7ca97ae

105763b95!8m2!3d42.6278618!4d25.9943149?hl=nl

WHITE STALLION Angelus estate, Thracian Valley, Bulgarije

Volle karaktervolle wijn met allure die een gedegen balans geeft, niet alleen in zijn verfijnde lichte zuren maar vooral in zijn diepgang en rondheid. Deze topper uit Bulgarije geeft uitdagende wijn & spijs combinaties en is breed inzetbaar. (vis, schaal en schelpdieren, gevogelte en zelfs zwezerik en kalfsvlees.

 

WIJN & SPIJS TIP…. Sommelier Maurice Born

Kalfsfricandeau uit de oven… Saus van kappertjes, ui, tomaat en dragon voor 4 personen.

Dep de fricandeau  met een stuk keukenrol droog.. Strooi  peper en paprikapoeder op het vlees. Smelt de boter tot deze heet is en braad de fricandeau snel aan alle kanten aan. Strooi op het laatst van het bakken pas het zout over het vlees. Haal de fricandeau uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie. Dit kan men ruim van te voren al doen.

Voor gebruik de fricandeau uit de folie halen en in een op 130 graden voorverwarmde oven plaatsen met een thermometer in het eindstuk. De  temperatuur van de fricandeau regelmatig controleren en als de kerntemperatuur 55 graden is, haal je het vlees uit de oven en leg je het op een plank weer in aluminiumfolie. Laat ongeveer 10 minuten rusten en dan pas snijden.

  • Verwarm 3/4 van de olie zeer zachtjes met daarin (ui, kappertjes en gedroogde dragon). Laat dit geheel zachtjes en het liefst op een warmhoudplaatje garen (ongeveer 1 uur tot de uien zacht zijn). Af en toe doorroeren. Laat de olie vooral niet te warm worden!
  • Voeg op het laatst (15 min voor het serveren de fijne tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Je kunt naar eigen smaak wat vocht van de kappertjes toevoegen
  • Voeg naar eigen inzicht de rest van de olie toe en serveer de saus  lauw warm samen met de gesneden kalfsfricandeau.

 

 

 

 

 

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
ETAMIN Mas Seren
19,95
16,75
48+ 16,25
144+ 14,95
Witte wijn
IGP Cevennes (Languedoc-Roussillon en Rhône) 2019

Een bescheiden druifje is de Rousanne. Klein van stuk, maar omvang zegt niets over kwaliteit en het resultaat is dan ook groots!!! Bijzonder, want de Rousanne kan slecht tegen wind, heeft onregelmatige (en kleine) opbrengsten, is vatbaar voor meeldauw, rot snel en kan pas laat geoogst worden. Een slechte huwelijkskandidaat zou je zeggen. Maar als de oenoloog van topniveau is, kunnen de kwaliteiten van de Rousanne gevangen worden in een wonderbaarlijke wijn als Etamin. Een sprookje, bijna.

Wijnkoperij Alex Storms
19,25
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Nahe 2015

Intens fruit en een notenaroma is zo typerend voor de pinot blanc. De chardonnay zorgt voor een gebalanceerde frisheid en een pallet van citrus fruit. De pinot blanc ondergaat een langzame tank gisting terwijl de chardonnay gist op z'n 'lie' tijdens de lagering op Barriques van Europees eiken van maar liefst 6 maanden. Battonage gedurende de helft van die tijd geeft deze witte droge wijn extra rondheid. De kalkrijke kleibodems en een koel klimaat maken van deze Kessler pinot blanc chardonnay van Johanninger een echte terroirwijn.

DOMAINE PROVENQUIERE TEMERAIRE
11,50
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2021

Als we Temeraire vertalen uit het Frans dan komt o.a. de volgende vertaling naar voren: waaghals, stout, brutaal en heldhaftig. Heldhaftig en gewaagd is het proces zonder meer. Zeker als je het proeft in deze exclusieve biologische top selectie. Alleen de oudste stokken van Sémillon (20%), Viognier (20%), Vermentino (20%), Chardonnay (20%) Sauvignon (20%) komen in aanmerking voor deze Storms cuvée. Handmatig geoogst en apart gevinificeerd, waarna ze geassembleerd worden tot een harmonisch geheel om vervolgens 16 maanden op Franse eiken vaten te rijpen.