Chablis | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Chablis

Het meest noordelijke gedeelte van de Bourgogne draagt de naam van het  stadje Chablis. Klein maar fijn is het district te typeren. Het is wel “een buitenbeentje” van de Bourgogne, omdat het zo excentrisch ligt ten opzichte van de rest van de Bourgogne. De wijnen die hier gemaakt worden zijn uitgesproken frisse (hoge zuurgraad), zeer droge witte wijnen met veel mineraliteit en iets van vuursteen in de neus. Deze karaktereigenschappen komen tot stand door de kalk bodem en het koele klimaat in de Chablis.

Ook de druif is doorslaggevend voor het karakter, de wijnen worden uitsluitend gemaakt van de Chardonnay-druif. De bijnaam van de Chabliswijnen is “oesterwater”, dit komt omdat de wijn vaak goed samen gaat met schaal- en schelpdieren. Dat Chablis grote wijnen voortbrengt kan niemand ontkennen, de bewonderaars zullen zelfs niet aarzelen om de Chablis de beste witte wijn ter wereld te noemen. Maar dit is puur gebaseerd op de voorkeur van smaakgebied. Wat we wel kunnen vaststellen is dat de wijnen een eigen uitgesproken en onderscheidend karakter met zich meedragen… 

De verschillende kwaliteiten in de Chablis gaan samen met de Appellations, van hoog naar laag is dit AOC Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis en Petit Chablis. Uitsluitend geldt deze AOC voor de witte wijn, de rode wijnen -zeer geringe productie- vallen onder de AOC Bourgogne. 

Filter
Chablis