Château Guiraud is bekend om z'n dessertwijn. Deze droge Guiraud is vrij onbekend in Nederland. De wijn komt van een aantal zeer diverse grondsoorten rond de gemeente Sauternes. Er wordt op biologische grondslag gewerkt, met natuurlijke begroeiing van grassen en onkruid tussen de stokken, en er wordt zeer streng gesnoeid. Dit laatste leidt tot een gemiddeld rendement van slechts 30 hectoliter per hectare, en dat is laag. Met als gevolg een intense wijn. De leeftijd van de stokken is 40 jaar (plantdichtheid 6660 stokken per hectare). De samenstelling van de grond is om en nabij de 80% keien (gravel) met klei en 20% zand. Er wordt met de hand geplukt, vergisting vindt plaats in roestvrij staal waarna de wijn 6 tot 9 maanden rijpt op eiken vaten van 1 jaar oud die het jaar ervoor zijn gebruikt voor de Sauternes(!). Tijdens de vergisting wordt batonnage toegepast, malolactische gisting heeft niet plaatsgehad. De wijn is vergist op houten vat, en heeft daarna een half jaar tot negen maanden gerijpt op hout, maar de invloed hiervan is perfect verweven met de wijn.
Veilig betalen via met: