Lentewijnen boordevol liefde en hartstocht | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Lentewijnen boordevol liefde en hartstocht

LOVE White Blend PASCAL MARTY
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
Casablanca 2021

Ook deze witte variant van LOVE is een ware hartendief. Een interessante blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc, zij vullen elkaar perfect aan, net als bij een ideaal stel. Hierdoor heb je een mooie balans tussen de smaak, kleur en geur. Passiefruit, meloen, perzik, maar ook citrusfruit dartelen als jonge verliefden in het glas. De rijke en volle afdronk laat niettemin een volwassen indruk achter. Een energieke witte wijn die vol leven zit omdat er ziel en zaligheid in gestoken is!!

LOVE Red Blend PASCAL MARTY
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Rode wijn
central valley 2019

Een ware hartendief!!! Snel en eenvoudig zal de LOVE je weten te verleiden. De rode variant (gemaakt van Cabernet Sauvignon, Syrah en Carmenère) heeft een uitnodigend bouquet en een plezierige aanzet waarbij donkere bosvruchten de boventoon voeren. Een lichte kruidigheid zorgt voor een welkome pikanterie in een ronde, fluweelzachte afdronk. Een eerlijke rode wijn, die je op elk moment kunt openen en die je van ganser harte wilt delen met de personen die je liefhebt. Goede wijn verdient dit natuurlijk, maar zal hierdoor ook nog eens beter gaan smaken!.

PACHA Carmenere PASCAL MARTY
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
central valley 2019

Je ervaart de passie en liefde voor deze typische Chileense druivensoort al bij de kennismaking. Carménère op en top! Tonen van donkere bosvruchten, framboos en kersen vormen de basis. De diepgang komt van smaken als koffie, zwarte peper, vanille, chocolade en een perfecte houtdosering (acht maanden Frans eiken). De naam Pacha is te herleiden tot moeder aarde. Niet voor niets heeft deze biologische wijn een edele en natuurzuivere afkomst. Afkomstig van de hand van de ex -wijnmaker van Baron Philippe de Rothschild, ook maker van o.a Opus One.

[node:title] Op het moment van schrijven zijn we afscheid aan het nemen van de winter.  De kou maakt langzaam plaats voor mildere temperaturen waardoor de natuur ook weer tot leven komt. Het voelt goed. Zeker ook bij de gedachte dat we komende periode meer buiten gaan doorbrengen. Deze gedachten aan buiten eten, het bezoeken van de terrassen, BBQ-en en aan asperges (die nu langzaam de kopjes boven de grond proberen uit te steken), geven een vrij en blij gevoel. Buitenshuis omhelzen we daarom de eerste warme zonnestralen. Daar horen natuurlijk wijnen bij waar ziel en zaligheid in gestoken zijn en die zich van een vrolijke kant laten zien.  Wijnen met een ongekende intensiteit en die het liefdesvuur laten oplaaien. Eigenlijk is hierbij niets meer toepasselijk dan de selectie LOVE. En dat is niet een massaproductie uit een wijnschuur met het woordje ‘love’ of een hartje erop. Maar het is iets met meer eigenheid: een wijn die een verhaal vertelt over het land en zijn mensen. Die met liefde is gecreëerd waarbij de verbinding tussen de oorsprong en de druiven in uw glas terug te proeven is. Degene die dit als geen ander kan, is de gerenommeerde wijnmaker Pascal Marty.

Baron Philippe de Rothschild

[node:title] Deze wijnmaker was na zijn afstuderen aan het Oenologisch Instituut van Bordeaux in 1982, meer dan veertien jaar werkzaam bij Baron Philippe de Rothschild S.A. Hij leverde een bijdrage aan  de wereldwijde expansie van dit bedrijf. Zo ging Baron Phillippe een joint venture aan met Robert Mondavi in de Verenigde Staten. Hier stond Pascal aan de wieg van OPUS ONE. Jaren later verlegde Pascal Marty zijn werkterrein naar Chili. Het heeft tot het tot stand komen van een nieuwe joint venture tussen Baron Phillippe en Viña Concha y Toro geleid, met: Viña Almaviva als resultaat. Deze wijnen scoren stuk voor stuk  buitengewone scores tussen de 95 en 100 punten van prominente persoonlijkheden uit de sector zoals wijnschrijver Robert Parker en in internationale Pascal Marty tijdschriften zoals Wine Spectator. Ook nu behoren de huidige icoonwijnen van Pascal tot deze ongekende klasse (zie hiervoor de wijnen SER en Fa op storms.nl). Maar dat Pascal Marty daarnaast ook gedurfd, scherpzinnig en eigenzinnig is met een tegendraadse mening, bewijzen de overige door hem gemaakte wijnen. Deze zijn toegankelijk voor iedere wijnliefhebber. Zo brengt de Vina Marty  evenwicht tussen traditionele wijnbouwtechnieken en de wijnen uit de moderne Nieuwe Wereld-stijl. Deze zijn opgedragen aan de liefde. Als geen ander weten Pascal Marty en zijn team de specifieke combinatie van bodem, klimaat en druivenras om te vormen naar wijnen met een uniek karakter. Aan de hand van de lokale legende over het tragische liefdesverhaal tussen de jonge Inca-krijger Kalak en de mooie prinses FA, wordt het verhaal achter deze wijn verteld. Net als de vlinders (de Mariposa’s Gran Reserva) uit deze legende, is de emotie van de wijnervaring vluchtig maar de schoonheid van de smaak blijft u bij. Het pure gevoel dat de krijger en de prinses voor elkaar hebben, is voorgoed. Dit komt als eerste terug in de wijnselectie LOVE. Dus ik zou zeggen: kopen! Zeker gezien de onweerstaanbare prijs- kwaliteitsverhouding verdient deze wijn uw volle aandacht. Het ontdekken waard: eenvoudig d.m.v. nevenstaand proefpakket. 

Alle wijnen van deze buitengewone wijnmakers zijn trouwens terug te vinden via www.storms.nl/wijnhuis/vina-marty

Land: 
Wijndomein: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

2 producten
Proefpakket B  april / mei '23
57,70
45,70

inhoud:  4 flessen rode wijn en 2 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket C  april / mei '23
88,88
71,78

inhoud:  6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort