Malvasia Agricola Fabulas publicatie Volkskrant door Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Malvasia Agricola Fabulas publicatie Volkskrant door Onno Kleyn

FABULAS Malvasia Agricola Fabulas
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2021

Deze witte wijn, gemaakt van de Malvasia druif, is heerlijk geurend naar (witte) bloemen, perzik en citrus. Malvasia kent zijn oorsprong in Griekenland, maar wij zijn blij dat deze omarmd is door o.a. Fabulas uit de Abruzzo in Italië. Nabij het National Park Majella worden wijnen gecreëerd met veel oog voor precisie en met respect voor de natuur (o.a. biologisch en biodynamisch gecertificeerd).

FARA Montepulciano d'Abruzzo Agricola Fabulas
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rode wijn
DOC Abruzzo 2019

Een donderslag bij heldere hemel!!! Normaliter is Montepulciano uit de Abruzzen modern en nogal slapjes, maar Fara van Fabulas is dik, geconcentreerd en beschikt over veel rijkdom. De eerste indruk: hier wordt met zorg en aandacht wijn gemaakt en ook nog op een ambachtelijke manier. De diepe donkere kleur wordt opgevolgd door een onweerstaanbaar bouquet van donker fruit als bramen en vleeskersen. De smaak is vlezig met mooie romige tonen. Een prachtige wijn op zichzelf, maar ook uitermate geschikt bij (Italiaanse) maaltijden.

FECERUNT Pecorino Agricola Fabulas
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2021

Dat de Pecorino druif schitterende wijn voortbrengt begint bij de basis. De druif is namelijk al overheerlijk op zichzelf. De schapen (pecora in het Italiaans) hadden deze druiven als lievelingskostje als ze van weides wisselden. Hoogstwaarschijnlijk is de naam hier dan ook uit voortgekomen... Het vergistte druivensap is evenwel nog smakelijker! Deze biodynamische Fecerunt heeft een schitterend evenwicht tussen elegantie, verfrissing en een verleidelijk sappigheid. Verder veel rijp fruit (o.a. peer) en tonen van verse salie en munt.

Deze witte bergwijn voorjaart de neus met passievrucht en eucalyptus; de verhalen over het druivenras Malvasia zijn verrukkelijk, schrijft Onno Kleyn. De wijn vanzelfsprekend ook. Daarbij is deze wijn ook nog eens Biologisch (EKO), biodynamisch (DEMENTER) en veganistisch gecertificeerd! Net als de andere twee wijnen van dit ambachtelijke familiebedrijf

Ga daarom mee op reis door de geschiedenis met de Italiaanse wijnmaker. Leer de tradities, waarden en verhalen kennen die zich afspelen in het National Park van Mejella. Eenvoudig te ontdekken via https://storms.nl/nieuws/fabulas-maakt-gebruik-van-natuurlijke-insectenv...

Het introductiepakket hebben we mede door deze publicatie verlengd en is eenvoudig onder aan deze pagina terug te vinden of te bestellen   via https://storms.nl/wijnen/proefpakket-b-februari-maart-23 

Malvasia Agricola Fabulas publicatie Onno Kleyn

Proefpakket

1 producten
Proefpakket B februari / maart  '23
77,70
58,50

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort