Moldavische wijn 7 Coline saperavi & malbec gepubliceerd in de Volkskrant door Onno | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Moldavische wijn 7 Coline saperavi & malbec gepubliceerd in de Volkskrant door Onno

7 COLINE Saperavi en Malbec VINARIA DIN VALE
9,95
7,70
48+ 7,47
144+ 6,87
Rode wijn
Bugeac Steppe 2020

De Saperavi druif is afkomstig uit Georgië, maar juist in Moldavië blijkt men in de laatste jaren deze druivensoort getemd te krijgen. Zowel schil als vruchtvlees van deze druif is rood van kleur (teinturier) waardoor het niet gek is dat de wijn donker geschakeerd is. Verder staat de Saperavi bekend om z'n kracht en daarom is het zo bijzonder dat hij het samenspel zo goed aangaat met de Malbec... Buitengewoon is het dan ook dat de smaak bijna fluweelzacht uitvalt. Een bijzondere blend met zwarte bes, aardbei, kruiden, vanille en cacao en een rijpe sappige finale

7 COLINE Feteasca Regala en Traminer VINARIA DIN VALE
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Bugeac Steppe 2022

Handmatig geoogst en getransformeerd tot een smaak explosie. Alle smaakelementen zitten op hun plek! De eigenschappen van de Feteasca Regala, groene appel en tropisch fruit, zijn goed te proeven. Heerlijk in combinatie met de subtiele kruidige impressies van de Traminer. Off-dry stijl worden zij gevinifieerd en samengesmolten tot 'n harmonisch geheel. Voortreffelijk, ook vanwege dat onbekende smaaktrekje. Coline wit wordt ook wel het Prinsesje genoemd onder de witte wijnen. Top!

Grand international Mondus Vini Wine Award 'Gold'

DOMENILLE DAVIDESCU Feteasca Neagra en Malbec
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Zuid-Moldavie 2017

Feteasca Neagra en Malbec. Intense, zeer donkere kleur. Aroma's variëren van gestoofd rood fruit van pruimen en kersen, vanille en wat specerijen. Spicy en intens. Verrassend en veel persoonlijkheid. Subtiele tinten van bramen, zwarte bessen en viooltjes wisselen zich af. Verfijnd, terwijl de textuur van bramen en zwarte bessen zijdezacht aanwezig is. Een opvallende verschijning, uit een nauwelijks bekend wijnland, een ster!

Grand international Mondus Vini Wine Award Silver

DOMENILLE DAVIDESCU Rara Neagra en Saperavi
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Zuid-Moldavie 2019

Perfect huwelijk tussen Rara Neagra en de Saperavi druif, de 2 iconische druivensoorten van Moldavië. Magnifique afwisseling van fluweelzachte smaak elementen, waarbij de tonen van kersen, bramen en cassis met hints naar rode peper, leer en aardse bosbodem gedoceerd aanwezig zijn. De mond strelende tannines zijn dusdanig uitdagend dat er geen ontkomen aan is. Smaakpapillen raken er een beetje van uit hun doen, zo grandioos!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold

Blij zijn we dat Moldavie vandaag  possitef in het nieuws komt.... Een mooie publicatie over dit opkomend wijnland met een bijzondere rode wijn.

Meer achtergrond informatie is te  vinden via https://storms.nl/nieuws/secrets-europe . Voor de volledigheid is onderstaande het artikel over 7 Coline saperavi & malbec terug te vinden

 

[node:title]