DAMA DE TORRE Publicatie Volkskrant Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

DAMA DE TORRE Publicatie Volkskrant Onno Kleyn

DAMA DE TORRE GARNACHA bodega Coloma
10,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rode wijn
IGP Extremadura 2018

De Garnacha Tintorera, ook Alicante Bouschet genoemd, is gul, rond en warm van karakter. Let op! Dit is niet hetzelfde als de Garnacha/Grenacha omdat de Tintorera als een van de weinige druiven rood vruchtvlees heeft. Daarom onderscheidt hij zich ook met z'n prachtig donkere kleur. Afkomstig van vijftig jaar oude stokken, zeer geconcentreerd en weelderig in fruit. Snel ontdekt u tonen van framboos, zwarte bessen en bramen. De opvoeding gedurende vijf maanden op Frans eikenhout geeft deze authentieke Tintorera een extra dimensie die u doet verlangen naar een volgende slok.

DAMA DE TORRE GRACIANO bodega Coloma
10,95
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Rode wijn
IGP Extremadura 2017

De Graciano -druif heeft een intens sappig en geurig karakter en neemt in hoog gewaardeerde wijnen (zoals de Gran Reserva's uit de Rioja) een belangrijke plaats in. De druif is echter niet wijd verspreid en door een zeer lage oogstopbrengst ook maar mondjesmaat te verkrijgen. Ook nu zijn er 'slechts' 6000 flessen beschikbaar. Elke fles heeft daarom een unieke nummering! De opvoeding gedurende zes maanden op barriques (Amerikaans en Frans) onderstreept zijn hoge komaf. Een buitenkans, want maar zelden zult u een honderd procent Graciano tegen komen

WELDADIGE SPAANSE DAME

Onno Kleyn drinkt een Dama de Torre uit de Extremadura.

dama de Torre VOLKSKRANT Onno Kleyn Extremadura betekent niks dan 'uitermate zwaar en hard'. De regio in zowel het huidige Spanje als Portugal draagt als sinds onheuglijke tijden deze naam en dat is, naar men zegt, niet voor niets. Een beetje Extramadurees vertrok, op zoek naar avontuur, zoals een hele rits conquistadores in de 16de eeuw, stoer moordend en natuurlijk het ware geloof verspreidend in Amerika. Vandaar dat ik verbaasd was een verrukkelijke rode wijn uit de Spaanse streek te mogen proeven. Niet zwaar, niet hard, maar slurpend goed, juichend van zwarte bessen. Hij kwam van Bodega Coloma, waar de wijnmaker een vrouw is, Emelia Coloma. Ik ben niet de enige die onder de indruk was van haar prestaties; het wijnblad Decanter riep haar in 2014 uit tot wijnmaker van het jaar. Ah, die wijn, aanstonds ga ik het nog vergeten: dat was de Dama de Torre ‘Bermeja’, gemaakt van garnacha en een klein beetje tintorora. Geen idee wie de dame in de toren is. Wel dat de garnacha- of grenachadruif hier laat zien wat hij waard is. Scharlaken weldaad, lebberend lekker.

KLIK HIER voor meer gedetailleerde informatie over DAMA DE TORRE 'BERMEJA' van Bodega Coloma

[node:title]