Riesling Niersteiner Oelberg TROCKEN publicatie Volkskrant door Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Riesling Niersteiner Oelberg TROCKEN publicatie Volkskrant door Onno Kleyn

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2017

Deze Niersteiner oelberg trocken is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit als appel en nectarine terwijl de afdronk vol finesse zit waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen zich etaleren. De grote smaakintensiteit en balans zijn bepalend voor de kwaliteit waarbij de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid worden weerspiegeld! De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2014

Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij het fris zoetje en het alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthullen tonen van citrus, witte peper en varens die zich blijven afwisselen! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg.

NIERSTEINER PATERSBERG GRAUBURGUNDER TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
€9,50
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2018

Deze Niersteiner patersberg trocken is een volstrekt 'a-typische' witte wijn voor Rheinhessen, maar wat een magnifieke Grauburgunder (= Pinot Gris) ! Prachtige pinot gris neus à la ouderwetse droge grand cru uit de Elzas, zuiver en ragfijn in z'n afdronk. Verfijnde smaak, verkwikkend en evenwichtig. Deze Duitse wijn is één en al complexiteit en gratie.....

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

Als januari te lang lijkt, te zwaar, te donker, slurp dan dit verhelderende vocht, aldus Onno Kleyn

Met wederom een 9-, een schitterende beoordeling in de Volkskrant van 16 Januari 2021! 

Onderstaand is het artikel te zien, maar tevens wil ik u attenderen op de nevenstaande 2 wijnen van dit wijnhuis: Niersteiner Riesling Rosenberg en Grauburgunder (=Pinot Gris) Patersberg. Ook dit zijn  spätlese TROCKENwijnen, maar door de diversiteit in terroir presenteert de andere Riesling zich eleganter en verfijnder; de Grauburgunder is vuriger en kruidiger. Het ontdekken waard!!

Voor meer achtergrond informatie zie ook   Lotsbestemming; geen opvolger

LET OP:

Onlangs ben ik overrompeld door een zeer goede recensie (9-! Oelberg 2015 )in de Volkskrant. Helaas, als sneeuw voor de zon, raakte de voorraad in één weekend uitverkocht. Echter niet getreurd. Herr Wehrheim stelde mij nog een kleine partij van 2017 ter beschikking. Vanzelfsprekend gelijkwaardig in kwaliteit maar ook van een uitermate goed geslaagd oogstjaar 2017. Mijn excuses voor het ongemak, maar  'Oelberg" wordt nu eenmaal slechts mondjesmaat geoogst en de voorraden zijn altijd zeer beperkt. U kunt dus op goed vertrouwen uw bestelling vervangen door  een schoonheid uit OELBERG 2017. Daarover zullen wij U  nader informeren .

Alvast bedankt voor het  gestelde vertrouwen.

Groeten,

Alex Storms (JR)

vinoloog van de wijnacedemie

Riesling Niersteiner Oelberg