Boutique sauvignon blanc en chardonnay Publicatie Volkskrant Onno kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Boutique sauvignon blanc en chardonnay Publicatie Volkskrant Onno kleyn

BOUTIQUE Sauvignon Blanc Chardonnay
12,60
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Witte wijn
thracian Valley 2023

Een sensuele wijn! Op en top fris, maar met een opmerkelijke vulling. Dit wordt veroorzaakt door de 30% Chardonnay die voor 6 maanden op Franse barriques is opgevoed. Een verbazingwekkend resultaat ondanks het gebruik van de meest populaire druivensoorten ter wereld. Het bouquet is boeiend met kiwi, limoen, brandnetel en exotische vruchten. In de smaak worden er nog tonen van mango, ananas en een delicate toets van de barriques toegevoegd. De sappige afdronk kent een goede lengte en finesse!

BOUTIQUE Merlot-Malbec Domaine Boyar
12,90
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
thracian Valley 2021

Domaine Boyar bewijst keer op keer dat het een wijnbedrijf is met uitmuntende kwaliteiten tegen de juiste prijsstelling. Maar op het moment dat ze een project aangaan waarbij kleinschaligheid en precisie de maatstaaf worden is het iets om verheugd naar uit te kijken. Het resultaat is verbluffend en wordt gepresenteerd als Boutique. Met aandacht voor detail worden de Merlot en Malbec opgevoed gedurende 10 maanden op het beste Franse eikenhout. Accenten van zwart fruit, kruiden en donkere chocolade worden harmonisch ondersteund door opgewreven en mooie rijpe tannine.

Uit de Thracische Vallei in Bulgarije komt deze ‘sauvignon blanc & chardonnay’, die prachtig in balans is! Wijn uit Bulgarije was tot de ineenstorting van de Sovjet-Unie niet briljant, maar over deze witte is Onno Kleyn zeer te spreken.

Hier sluiten we ons volledig bij aan, niet voor niets zijn we al bijna 20 jaar actief in Centraal Europa. Hier selecteren we de traditionele kwaliteitswijnen die de moeite waard zijn om te ontdekken. Vergeet ook niet de rode Boutique van dit wijnhuis. Rommig, zacht en zalvend door de Merlot, maar dankzij de Malbec en de opvoeding gedurende 10 maanden op Frans eiken heeft de wijn ook de nodige structuur!

 [node:title]

 

Wijndomein: