Herinneringen….. | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Herinneringen…..

MOSTAZAL CABERNET SAUVIGNON-CARMENERE RESERVE
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Cachapoal 2014

Limited Edition, waarbij het harmonisch samensmelten van de 30 % Carmenere en 70 % Cabernet Sauvignon tot een kunst is verheven en dat is goed te proeven in de afzonderlijke facetten. Vooral het geurenspel is een voorbode van een krachtige, compacte structuur. Donkerrood van kleur. Intens, veel donker fruit in de neus. Rijpe bessen, iets eiken, paprika en een kruidige toon, duidelijk is de Cabernet Sauvignon herkenbaar. Heerlijk sappig, stevige tannines en dankzij de ondersteuning van de Carmenere prachtig in balans.

MOSTAZAL CARMENERE GRAND RESERVE
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
Cachapoal 2014

Een Chileense wijn van het gezondste soort en voor 100% gemaakt van de Carménère druif (van origine Bordelaise druivensoort). De Carménère beleefde zijn doorbraak pas in Chili omdat het ideale klimaat daar zorgt voor optimale rijpheid. De druivensoort combineert als het ware de charme van de Merlot met de structuur van de Cabernet Sauvignon . Vitale kleur met een paarse kern. Eigenzinnig bouquet met rijpe bosvruchten, koffie, kruiden (rozemarijn en tijm) en donkere pure chocolade. De aanzet in de smaak is verrassend, krachtig en vol maar zonder overdaad.

ROSU DE PETRO VASELO
10,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
Rode wijn
Recas 2017

Full flavoured red wine of outstanding character. Dat kun je wel zeggen van deze fluweelzachte Cabernet Sauvignon. De uitgebalanceerde tannines doen eerder denken aan een Merlot van top niveau. Menig wijnkenner wordt door deze wijn op het verkeerde been gezet. Echt een buitenbeentje. Wellicht veroorzaakt door de uitzonderlijke ondergrond met sporen van ijzer, klei, leisteen... Het gevolg: boordevol uitgesproken aromatische verassingen. Kers, bes en vanille strelen subtiel het gehemelte.

De net geplukte druiven onderweg naar de wijnmaker! Een fles wijn is meer dan alleen goddelijk vocht... Wijn vertelt namelijk altijd een verhaal, maar wijn zit ook nog eens vol herinneringen! De uitmonstering of de wijn zelf is deze herinneringen niet altijd waardig, maar deze herinneringen en momenten (soms in vergetelheid geraakt) blijken altijd dierbaar. Ik vraag me dan wel eens af hoe herinneringen zich al die tijd schuil hebben kunnen houden, maar na een proefondervindelijke ervaring realiseer ik me evenzeer hoe kostbaar ze zijn. (Wijn)herinneringen komen en gaan en vullen mijn hoofd op die manier met dynamiek. Het is wonderlijk hoe een herontdekken daarbij ontstaat en hoe mijn vader en ik zo onze eigen momenten weer opnieuw beleven om verrast te worden door ieders verleden…

‘Stagebezoek aan de Cachapoal Valley in 2005'

Uitzicht over de wijnvelden in de Cachapoal Valley! Ik glimlach bij het ontkurken van de recent opgevraagde proefmonsters uit Chili en denk terug aan mijn stage in dit ongelooflijk mooie land. Ik geniet. Het waren mijn eerste serieuze stappen in de wijnwereld waar ik eveneens ervaren heb hoe vooruitstrevend mijn vader was - hij importeerde immers al in de jaren 80, als eerste in Nederland, Chileense wijn!!- In de afgelopen decennia is er veel veranderd, maar vast staat dat de Chileense rode wijnen nog steeds beschikken over de ideale kwaliteit, karakter en buitengewoon goede prijs-kwaliteitsverhouding. Toen al ontdekte ik , tijdens mijn bezoek, het grote kwaliteits  potentieel  van de Cachapoal Valley. Dit kan ook haast niet anders, want de wijnbouw vindt hier plaats onder bijna ideale omstandigheden. Het klimaat is droog en warm met nauwelijks regen in de zomer. De wijnboeren maken dan ook dankbaar gebruik van het smeltwater dat via de rivieren en irrigatiekanalen (sommige aangelegd door de Inca’s) vanaf de Andes door de vallei stroomt. De koele Chileense nachten zorgen voor een gelijke rijping met optimaal behoud van bouquet en aroma-stoffen. Het gunstige klimaat zorgt er ook voor dat plantenziekten, schimmels, rot en schadelijke insecten nauwelijks een kans krijgen. De boeren hoeven dan ook niet met chemische bestrijdingsmiddelen te spuiten. Ook kunstmest wordt maar mondjes maat gebruikt. Moeder natuur schept zo in de Cachapoal Valley een perfecte basis voor gezonde en zeer smakelijke wijnen.

( Her)ontdekt

  De wijnmaker van Mostazal! En daar ontdekte ik ook Bodega Mostazal. Ik wist enerzijds met een jong bedrijf te maken te hebben, anderzijds viel me de traditionele toon in smaak en beleving op. Ik maakte kennis met Mostazal reserva en gran reserva selectie van sublieme kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke prijzen: Een originele, superieure, op barriques van Frans eiken opgevoede rode kwaliteitswijn die de vergelijking met hoogstaande Bordeauxwijnen glansrijk doorstaat. Zonder meer klasse die naar meer smaakt, zowel bij een goede maaltijd als in een kieskeurig gezelschap. Karakters die herinneringen oproepen aan voortreffelijke Médoc wijnen met de mildheid van St. Emilions.  Daarmee schenkt u alle genoegens van een cru, die zijn edele afkomst, elk glas opnieuw, proefondervindelijk bewijst. Aldus mijn proefnotities !. Een hernieuwde kennismaking was daarom op z’n plaats om deze herinneringen nieuw leven in te blazen. Proefflessen werden besteld en een proef vergelijking met de wijn van toen lag als vanzelfsprekend op de loer. Het was alsof ik weer in Chili was met al die herinneringen aan de kwaliteiten van weleer. Alom ouderwetse kwaliteiten herkende ik er in, alsof de tijd bij Bodega Mostazal stil was blijven staan. De kwaliteiten liegen er niet om en ik stel u voor deze proefondervindelijke ervaring met mij te delen. En als je je afvraagt hoe zit het nu met jouw eigen herinneringen, dan kan ik je gerust stellen, want bij het degusteren van nevenstaand proefpakket zullen zij ongetwijfeld ook de kop op komen steken. SANTÉ

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen