Bestellijst laden
Mostazal Cabernet Sauvignon-carmenere Reserve
Limited Edition, waarbij het harmonisch samensmelten van de 30 % Carmenere en 70 % Cabernet Sauvignon tot een kunst is verheven en dat is goed te proeven in de afzonderlijke facetten. Vooral het geurenspel is een voorbode van een krachtige, compacte structuur. Donkerrood van kleur. Intens, veel donker fruit in de neus. Rijpe bessen, iets eiken, paprika en een kruidige toon, duidelijk is de Cabernet Sauvignon herkenbaar. Heerlijk sappig, stevige tannines en dankzij de ondersteuning van de Carmenere prachtig in balans. Moedernatuur schept hier een gezonde en perfecte basis voor gezonde en pure Biologische wijn op Grand Cru niveau. De opvoeding van maar liefst 8 maanden op Frans eiken is een vanzelfsprekendheid.
meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/herinneringen%E2%80%A6
Technical data
Denomination of Origin: Cachapoal Valley, Chile.
Soil: Sandy and stony
Grape variety: 70% Cabernet Sauvignon / 30% Carménère
Production size: Cabernet Sauvignon: 10 ha, Carménère: 5 ha
Harvest: Cabernet Sauvignon : April / Carménère: May
Carried to the winery immediately after cutting. Carefully selected before processing.
Yield: Cabernet Sauvignon: 50 hl/ha, Carménère: 40 hl/ha
Density: Cabernet Sauvignon: 2.857 plants/ha, Carménère: 2.857 plants/ha
Vinication:
Maceration: cold prefermentation for 3 days.
Alcoholic fermentation: 26-28 C for 7 to 12 days.
Maceration postfermentation for 5 to 7 days at 30 C.
Ageing: Cabernet Sauvignon and Carménère 6 months in stainless stell tanks and 8
to 10 months in barrels.
Analytical data:
Alcohol contente: 14,2% by vol.
Total acidity: 3,11 H2SO4
Residual sugar: 4,11 g/l
PH: 3,78
Serving suggestions:
Serve with white meat dishes such as poultry, pastas and mild cheeses.