ROSU DE PETRO VASELO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

ROSU DE PETRO VASELO

Rode wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Recas 2017
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
10,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
001136_rosu_de_petro_vaselo.png

Full flavoured red wine of outstanding character. Dat kun je wel zeggen van deze fluweelzachte Cabernet Sauvignon. De uitgebalanceerde tannines doen eerder denken aan een Merlot van top niveau. Menig wijnkenner wordt door deze wijn op het verkeerde been gezet. Echt een buitenbeentje. Wellicht veroorzaakt door de uitzonderlijke ondergrond met sporen van ijzer, klei, leisteen... Het gevolg: boordevol uitgesproken aromatische verassingen. Kers, bes en vanille strelen subtiel het gehemelte.

meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/petro-vaselo-rudolf-steiner-biodynamische-w...

Jaar:
2017
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
14,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Vigna, Petro Vaselo
PETRO  VASELO

Het wijnhuis Petro Vaselo heeft een totale oppervlakte van 172 ha, bijna allemaal op het zuiden gericht, waarvan 42 ha beplant met wijngaarden. De wijngaarden van Petro Vaselo liggen op heuvels en zijn gerangschikt als een amfitheater, waardoor een microklimaat ontstaat waarin de weersomstandigheden de ontwikkeling van de wijnbouw bijzonder gunstig maken. Bijzonder ook om te zien en te ervaren. De grond is overwegend kleiachtig en in weinig goed gedefinieerde kleine gebieden zijn er kalkhoudende aderen. En ligt 220 meter boven zee niveau. De belangrijkste focus bij Petro Vaselo is om de hoogst mogelijke kwaliteit druiven te verkrijgen, en toch het milieu te respecteren..

Biologisch

Het Bodembeheer is gebaseerd op schrijnende en groene mest; er worden geen pesticiden gebruikt in de wijngaarden. De verschillende kruidachtige planten verrijken de bodem met organische stoffen en helpen het onkruid te bestrijden. De druivenstokken worden tot een minimum behandeld voor preventieve ziektes en dergelijke te voorkomen en uitsluitend met biologisch toegestane methodes. Het doel van Petro Vaselo is om unieke en herkenbare Biodynamische kwaliteitswijnen te verifiëren!

Ook interessant het proefverslag van Harold Hamersma:

https://degrotehamersma.nl/wine/25780/2019/alb-de-petro-vaselo

 

Geen informatie beschikbaar.