ROSU DE PETRO VASELO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Rosu De Petro Vaselo

Rode wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Recas 2017
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
10,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
001136_rosu_de_petro_vaselo.png

Full flavoured red wine of outstanding character. Dat kun je wel zeggen van deze fluweelzachte Cabernet Sauvignon. De uitgebalanceerde tannines doen eerder denken aan een Merlot van top niveau. Menig wijnkenner wordt door deze wijn op het verkeerde been gezet. Echt een buitenbeentje. Wellicht veroorzaakt door de uitzonderlijke ondergrond met sporen van ijzer, klei, leisteen... Het gevolg: boordevol uitgesproken aromatische verassingen. Kers, bes en vanille strelen subtiel het gehemelte.

meer achtergrondinformatie via: https://storms.nl/nieuws/de-natuurzuiverste-wijnen-biodynamische-wijnbou...

Jaar:
2017
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
14,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Vigna Petro Vaselo

Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 172 hectare, waarvan 42 hectare wijnstokken. Deze wijnstokken werden tussen 2005 en 2009 verbouwd. Petro Vaselo is een gecertificeerde biologische wijngaard waar de druiven door de zwaartekracht de kelder bereiken en zodra ze aankomen, ondergaan ze twee handmatige selecties om eventuele ongeschikt geachte trossen verder te verwijderen. De behendigheid van onze wijnmakers speelt een fundamentele rol in de evolutie van de fermentatie en raffinage. Gedurende het hele productieproces wordt de wijn behandeld zonder enig contact met zuurstof; Hierdoor kunnen we het einde van de fermentatie bereiken zonder enige vorm van antioxidanten toe te voegen. Al onze wijnen ondergaan na het fermentatieproces een periode van verfijning. De verfijning gebeurt zowel in kleine containers (vaten van 225 liter) als in houten vaten met een grotere capaciteit (tot 7500 liter). De rijpingstijd varieert afhankelijk van de druivensoort, de leeftijd van de wijngaarden en afhankelijk van de klimatologische omstandigheden van het jaar.
Het doel van Petro Vaselo is dus om unieke en herkenbare kwaliteitswijnen te verkrijgen.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
PACHA Cabernet Sauvignon PASCAL MARTY
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
central valley 2019

Deze fraai uitgemonsterde Pacha wijn van Vina Marty heeft een donkerrode kleur met een paars randje. Duidelijk herkenbaar Cabernet Sauvignon- karakter met een intense geur, veel donker en rood fruit zoals zwarte bessen, bramen en rijpe kersen. In z’,n smaak domineert het zwarte fruit (cassis) mooi, waarbij een fijn gedoseerde houtopvoeding (8 maanden) en tannines opvallen. Volfruitig, sappig met de juiste balans en complexiteit.. Een natuurzuivere wijn die tot rijkere bloei komt door te karafferen

BARBERA D'ALBA Egidio Barriques
10,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rode wijn
DOC Barbera d'Alba (Piemonte Langhe) 2019

Het gebied Alba staat bekend om superieure wijnen, De wijngaarden en het terroir die aan de basis staan van deze wijn behoren in de streek tot de elite. Daarom is het niet gek dat deBarbera Egidio, die met hun soort rijpingspotentieel (plusminus 10 jaar), een zeldzaamheid is. Een grand cru- behandeling is dus vanzelfsprekend, met natuurlijk een opvoeding van 18 maanden op barriques van Frans eiken. Intens zwartfruitige wijn met een hint gebrande koffie. Sappig en fris ondanks een indrukkende alcoholgehalte.

ROSA Le Pas de Dame Domaine de Brens
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Malepère (Languedoc) 2017

In de Languedoc-regio pronken vaak plaatjes van de populaire Bordelaise druivensoorten op het etiket van nietszeggende slobberwijnen (vin de pays d'Oc). Ten onrechte. Er bestaat maar één gemeente die beschikt over een eigen Appellation Controlée waarbij deze druivensoorten wel worden toegestaan. Dit gebied draagt de naam Malepère en hier worden wijnen gecreëerd waarbij Merlot veelal de boventoon voert.