Roséwijnen om u tegen te zeggen | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Roséwijnen om u tegen te zeggen

A GOOD YEAR PINK TRAMINER
9,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rosé
thracian Valley 2023

Deze blush rosé laat je blozen, zo mooi!!! Wat een verrassing en wat een klasse. Naast een enkele mooie (en kostbare) Provence rosé blijven de echte verrassingen van dit wijntype namelijk vaak achterwege. Totdat we van onze wijnproducent Medi Valley uit Bulgarije een bijzonder glas wijn kregen gepresenteerd!!! Typerende geur van bloemen (rozen), grapefruit en lychee kwamen ons tegemoet. Direct dachten we aan een (gewurz)traminer. De blozende kleur had ons echter misleid en we vroegen nieuwsgierig naar de variëteit. Wellicht hadden we weer een nieuwe lokale parel ontdekt.

ROSE PINOT NOIR  JOHANNINGER (ECO)
9,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
Rosé
Qualitatswein Rheinhessen 2023

Deze biologische pinot noir levert een beauty à la Provence op die volledig voldoet aan de hedendaagse kieskeurige wens van de verwende rosé drinker. Helder zalmroze kleur en een aangename fruitige frisheid met een droge afdronk. Geurige neus en boordevol fruit. Verfrissende smaak met subtiele zuren en veel fruitnuances als bessen, frambozen, kersen en aardbeien. Onweerstaanbare natuurzuivere rosé die direct een zomers gevoel naar boven brengt!!!

ROSE Kreuznacher Junker  (ECO) JOHANNINGER
16,75
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
Rosé
Qualitatswein Rheinhessen 2021

Deze rosé P.N. P van Johanninger is absolute klasse die door dhr Klosse van 'Rest De Echoput' geselecteerd werd vanwege zijn bijzondere smaak variatie. Wellicht zal de traditionele fermentatie van de pinot noir en de pinot noir précoço hierin van doorslaggevende betekenis zijn geweest. De lagering op barriques van Europees eiken accentueert een ragfijne ondertoon van vanille. Alvorens de opvoeding op eiken -1 jaar !- onderging hij een lichte gesepareerde persing. Delicaat, weelderig en verfijnd. Niet het meest voor de hand liggend, maar wel 1 met grote allure

[node:title] Niemand zal betwisten dat de Provence een begrip in de Roséwereld is. Er is namelijk geen enkel gebied waar dit wijntype zoveel wijnliefhebbers weet te bekoren. We kunnen dan ook niet ontkennen dat ze ergens anders zo serieus met Rosé omgaan als hier. Er is helaas ook een keerzijde aan dit succesverhaal. De beste Roséwijnen vinden namelijk hun weg naar de plaatselijke, dorstige toerist die veelal in het bezit is van een tweede (vakantie)huis in Provence. Dat laatste is niet zo gek met bijna 3000 zonuren per jaar. Het probleem komt pas aan de orde wanneer we de zomer in ons glas willen (her)beleven in eigen land. De alom geprezen reputatie van de Provence wordt dan zelden in Nederland waargemaakt. De karakteristieke, pipse kleur weerspiegelt tegenwoordig eerder de ‘pipse kwaliteit’ op de Nederlandse markt. Een Storms-selectie mét karakter die niet mag ontbreken in  de zomer, is daarom op zijn plaats. We hebben Roséwijnen gevonden die de smaakpapillen in opperste extase weet te brengen.

OM VAN TE BLOZEN, ZO LEKKER!

[node:title] Zoals de Blush-Rosé die u laat blozen, zo mooi! Wat een verrassing en wat een klasse. Naast een enkele mooie (en kostbare) Provence-Rosés blijven de echte verrassingen van dit wijntype namelijk vaak achterwege. Totdat we van onze wijnproducent Medi Valley uit Bulgarije een bijzonder glas wijn kregen gepresenteerd. De typerende geur van bloemen (rozen), grapefruit en lychee kwam ons tegenmoet. Direct dachten we aan een (gewürz)traminer. De ‘blozende’ kleur had ons echter misleid en we vroegen nieuwsgierig naar de variëteit oftewel de druivenrassen. Wellicht hebben we weer een nieuwe lokale parel ontdekt? Maar nee hoor, deze Blush was daadwerkelijk van 100% gewürztraminer gemaakt. Technisch is dat mogelijk, mits de druif gezond blijft en goed rijpt. [node:title] Dan ontstaat er immers ook een lichtroze schil, die die mooie schakering kan afgeven aan het kostbare sap. Resultaat: een onvergetelijke wijn, die in geen enkel huishouden mag ontbreken. De zon hoeft er nog niet eens voor te schijnen, want we garanderen u dat deze PINK TRAMINER u direct zal charmeren. Een wijn waar u meteen voor valt, zo verging het ons ook.

FRIVOLE VERSCHIJNING

[node:title] En dan de ECO-Roséwijnen van Johanninger. Deze kunnen zich meten met de toprosés uit Provence. Niets is aan het toeval overgelaten. Het allerbeste druivenmateriaal - met als basis de Pinot Noir - wordt handmatig geselecteerd en dit levert een zeer lichte, zalmroze roséwijn op. Ondanks haar frivole verschijning gedraagt deze zich stoer in het glas. Een ‘roos ’ maar dan in andere vorm: delicaat, weelderig en te allen tijde verfijnd. Zelfs de PN&P Rosé die een rijping van maar liefst twaalf maanden op barrique heeft ondergaan, voldoet aan deze eisen.

ROSÉWIJNEN MET KLASSE

D [node:title] it zijn dus geen Roséwijnen van een twijfelachtige kwaliteit, vaak met schroefdop, waarbij ontkurken niet meer nodig is. Wij kiezen voor een natuurzuivere wijn met karakter waar het ontkurken juist tot een traditie is verheven en waar schroefdoppen uit den boze zijn. Een uitgelezen kans; vooral voor de Roséwijnen van klasse. De Rosés, die wij u hier presenteren, mogen gezien en vooral ontkurkt en geproefd worden. Het zijn zuivere ‘raspaarden’.

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

3 producten
Proefpakket B augustus /september '23
73,30
63,30

inhoud:  6 flessen rosé , 2 flessen per soort

Proefpakket  D  augustus /september '23
71,70
58,50

inhoud:  6 flessen rode wijn, 1 soort

Proefpakket A  augustus /september '23
53,70
42,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort