AAN HET WOORD Alex Storms (Senior) | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

AAN HET WOORD Alex Storms (Senior)

DOMENILLE DAVIDESCU Feteasca Neagra en Malbec
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Zuid-Moldavie 2017

Feteasca Neagra en Malbec. Intense, zeer donkere kleur. Aroma's variëren van gestoofd rood fruit van pruimen en kersen, vanille en wat specerijen. Spicy en intens. Verrassend en veel persoonlijkheid. Subtiele tinten van bramen, zwarte bessen en viooltjes wisselen zich af. Verfijnd, terwijl de textuur van bramen en zwarte bessen zijdezacht aanwezig is. Een opvallende verschijning, uit een nauwelijks bekend wijnland, een ster!

Grand international Mondus Vini Wine Award Silver

DOMENILLE DAVIDESCU Rara Neagra en Saperavi
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Zuid-Moldavie 2019

Perfect huwelijk tussen Rara Neagra en de Saperavi druif, de 2 iconische druivensoorten van Moldavië. Magnifique afwisseling van fluweelzachte smaak elementen, waarbij de tonen van kersen, bramen en cassis met hints naar rode peper, leer en aardse bosbodem gedoceerd aanwezig zijn. De mond strelende tannines zijn dusdanig uitdagend dat er geen ontkomen aan is. Smaakpapillen raken er een beetje van uit hun doen, zo grandioos!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold

DOM DAVIDESCU Aligote & Muscat Ottonel
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Zuid-Moldavie 2021

Een vreemde eend in de bijt is het zeker, maar dat maakt deze witte Moldavische wijn nu juist zo interessant! Van origine kennen de druivensoorten Aligote en Muscat hun oorsprong in Frankrijk, maar er is daadwerkelijk niets te herkennen van een Bourgogne of een Alsace…,. Opmerkelijk en buitengewoon wordt de ervaring dus zeker, maar wat kunt u dan verwachten? Een mooie aromatische witte wijn met een verfijnde en frisse lange afdronk. Tonen van oranjebloesem, mandarijn, kamperfoelie, rijpe meloen, lychee en steenfruit bespelen het smakenpallet.

DOMENILLE DAVIDESCU Viorica en Pinot Grigio
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Zuid-Moldavie 2021

Fris, aromatisch, met het bouquet van perziken, rozen, gember en lente bloesem. Waarbij opgemerkt mag worden dat de inheemse druivensoort 'Viorico' er een extra schepje bovenop doet. De veroorzaker van een smaak variëteit die ongekend is. Opwindend, lekker, zeker door z'n onberispelijke eigenzinnigheid in smaak en karakter!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold'

7 COLINE Saperavi & Malbec VINARIA DIN VALE
9,95
7,70
48+ 7,47
144+ 6,87
Rode wijn
Bugeac Steppe 2019

De Saperavi druif is afkomstig uit Georgië, maar juist in Moldavië blijkt men in de laatste jaren deze druivensoort getemd te krijgen. Zowel schil als vruchtvlees van deze druif is rood van kleur (teinturier) waardoor het niet gek is dat de wijn donker geschakeerd is. Verder staat de Saperavi bekend om z'n kracht en daarom is het zo bijzonder dat hij het samenspel zo goed aangaat met de Malbec... Buitengewoon is het dan ook dat de smaak bijna fluweelzacht uitvalt. Een bijzondere blend met zwarte bes, aardbei, kruiden, vanille en cacao en een rijpe sappige finale

7 COLINE Feteasca Regala & Traminer VINARIA DIN VALE
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
Bugeac Steppe 2021

Handmatig geoogst en getransformeerd tot een smaak explosie. Alle smaakelementen zitten op hun plek! De eigenschappen van de Feteasca Regala, groene appel en tropisch fruit, zijn goed te proeven. Heerlijk in combinatie met de subtiele kruidige impressies van de Traminer. Off-dry stijl worden zij gevinifieerd en samengesmolten tot 'n harmonisch geheel. Voortreffelijk, ook vanwege dat onbekende smaaktrekje. Coline wit wordt ook wel het Prinsesje genoemd onder de witte wijnen. Top!

Grand international Mondus Vini Wine Award 'Gold'

Alex Storms sr. Een selfmade man met een passie voor pure natuurwijnen 

Ambitieuze, kleine, ecologische wijnboeren. Wijnoogsten die plaats vinden op ongeschonden grondgesteldheden: nog niet verpest door pesticiden of andere chemicaliën. Die samen met fantastische microklimaten pure natuurwijnen voortbrengen waarbij de mensenhand slechts begeleidt, corrigeert  en stuurt…. Daar heb ik een passie voor!

Ontdek daarom een magistrale Moldavische wijn van de lokale held Fetească neagră die samengaat met de traditionele en alom geprezen Malbec. Uit een klein land, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne.. Onberispelijk in kwaliteit en afkomstig van ’n BIO wijnboer pur sang. De uiterste precisie qua houtopvoeding (van 6 maanden) op het beste Franse eiken onderstreept het gulle, intense en smakelijke karakter. Een opvallende verschijning met een variatie aan gestoofd fruit en specerijen. Ik noem mijn voorkeurselectie liefkozend ‘The Secret of Europe’

Buitengewoon en uitmuntend zijn trouwens ook de andere rode en witte wijnen van dit prijswinnende wijnhuis. Ik heb daarom een extra proefpakket gecreëerd –zie storms.nl-  dat zelfs de meest ‘verwende’ wijnliefhebber zal verwonderen.

Dom. Davidesco feteasca Neagra en Malbec Mijn keuze: Domenille Davidescu Feteasca Neagra en Malbec 2017         van 12,95            voor 10,95

GOUD Grand international Mundus Vini Wine Award

Land: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket D februari / maart  '23
88,35
71,70

inhoud:  6 flessen rode wijn, 3 flessen per soort

Proefpakket A  februari / maart  '23
45,40
35,70

inhoud:  4 flessen rode wijn en 2 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B februari / maart  '23
77,70
58,50

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket C februari / maart  '23
66,00
52,32

inhoud:  6 flessen rode wijn, 3 flessen per soort