DOM DAVIDESCU Aligote & Muscat Ottonel | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Dom Davidescu Aligote & Muscat Ottonel

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(, %)
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
000094_dom_davidescu_aligote_muscat_ottonel.png

Een vreemde eend in de bijt is het zeker, maar dat maakt deze witte Moldavische wijn nu juist zo interessant! Van origine kennen de druivensoorten Aligote en Muscat hun oorsprong in Frankrijk, maar er is daadwerkelijk niets te herkennen van een Bourgogne of een Alsace…,. Opmerkelijk en buitengewoon wordt de ervaring dus zeker, maar wat kunt u dan verwachten? Een mooie aromatische witte wijn met een verfijnde en frisse lange afdronk. Tonen van oranjebloesem, mandarijn, kamperfoelie, rijpe meloen, lychee en steenfruit bespelen het smakenpallet. Vanzelfsprekend een heerlijk aperitief, maar ook buitengewoon goed te combineren met verfijnde gerechten

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 8.5
Notoire zuurdruif aligoté die in Bourgogne in de schaduw moet opereren van beroemde buurtgenoot chardonnay eist hier de schijnwerpers op in combinatie met de niet al te alledaagse telg uit de muskaatfamilie, de ottonel.

Het levert een witte op die veel weg heeft van Argentijnse torrontés. Lychees ontmoeten ananas. Marmelade treft gember. En rijpe meloen heeft een kneepje citrus gekregen. Goed in zijn soort.

Jaar:
2021
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(, %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.