7 COLINE Saperavi en Malbec VINARIA DIN VALE | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

7 Coline Saperavi En Malbec Vinaria Din Vale

Rode wijn
3.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3.5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
001527_7_coline_saperavi_en_malbec_vinaria_din_vale.png

De Saperavi druif is afkomstig uit Georgië, maar juist in Moldavië blijkt men in de laatste jaren deze druivensoort getemd te krijgen. Zowel schil als vruchtvlees van deze druif is rood van kleur (teinturier) waardoor het niet gek is dat de wijn donker geschakeerd is. Verder staat de Saperavi bekend om z'n kracht en daarom is het zo bijzonder dat hij het samenspel zo goed aangaat met de Malbec... Buitengewoon is het dan ook dat de smaak bijna fluweelzacht uitvalt. Een bijzondere blend met zwarte bes, aardbei, kruiden, vanille en cacao en een rijpe sappige finale

Onno Kleyn (publicatie volkskrantmagazine): 9-
https://storms.nl/nieuws/moldavische-wijn-7-coline-saperavi-malbec-gepub...

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Saperavi, dé druif uit Georgië. Weet ook in Moldavië te aarden. Wordt bijgestaan door de kloekmoedige malbec, tevens voor al uw groot- en roodvleeswensen. Kortom, kordaat duo. Donker, smeu‹g, aards. Donker fruit. Zwarte rijpe kersen. Gewelde pruimen. Stevige bitters en tannines van houvast. Een flink greep uit het eikenhouten kruidenrek en de vanillestok kan wel wat gewicht aan. Veel wijn. Onalledaags. En vriendelijk geprijsd.

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Vinaria Din Vale

VISIE
Voor ons is wijnmaken niet alleen een beslissing, het is een betoverend lot. Geboren in Moldavië, waar cultuur en traditie van wijnmaken onderdeel zijn geworden van het nationale DNA, hebben we het unieke voordeel gekregen om wijnen uit de grond van ons hart te produceren. We maken wijn uit het hart van elke druif, uit het hart van elke arbeider en uit het hart van het hele land, wiens naam we met trots dragen in de hele wereld. Wij produceren wijnen die harten openen en passies creëren.

 MISSIE
Het creëren van wijnen is een verantwoordelijkheid. Daarom groeit en verbetert Vinaria din Vale voortdurend, met als doel wijnen aan te bieden die bevestigen waar we goed in zijn. De behaalde wijnen overtreffen alle verwachtingen door smaak en kwaliteit, een universele uitwisseling tussen gevoelens en ernst.

 WAARDEN
Onze hele activiteit is gebaseerd op drie aspecten: familie, traditie en passie. Het bedrijf begon binnen de familie, waar de liefde voor het wijnmaken werd doorgegeven aan de nieuwe generaties. Terwijl de passie voor uitmuntendheid en genegenheid voor wat we doen ons helpt nieuwe talenten aan te trekken, die met een frisse aanpak in onze gemeenschap komen.

Vinaria din Vale is in de eerste plaats een familie. De man die de wijnmakerij Vinaria din Vale heeft opgericht, is Vladimir Davidescu. Hij erfde de passie voor het wijnmaken van zijn vader, Ilie, die een kleine wijngaard in zijn huishouden had. Elke herfst produceerde hij door hard werken een bescheiden hoeveelheid wijn om te delen met zijn dierbaren. Op dezelfde manier motiveerde dit Vladimir om in de voetsporen van zijn vader te treden en op zijn beurt de traditie aan zijn kinderen door te geven. Tegenwoordig hebben zijn kinderen Andrian en Elena zijn gerenommeerde activiteit overgenomen om het bedrijf Vinaria din Vale uit te breiden, niet alleen in Moldavië, maar ook buiten de landsgrenzen. Terwijl Vladimir Davidescu in de zuidoostelijke regio's van Moldavië diep wordt gewaardeerd door dorpsgenoten, die hen de kans boden hun talenten binnen het bedrijf te overtreffen en menselijkheid te vinden in de kerk die hij ter ere van zijn moeder heeft gebouwd.

Het bedrijf Vinaria din Vale is een familiebedrijf van meer dan 20 jaar oud, waarbij de hele Davidescu-familie zich inzet, geleid door Vladimir Davidescu, vergezeld door een enthousiast intern team, evenals de hardwerkende lokale bevolking uit de zuidelijke regio's van Moldavië.
Jaarlijks oogsten ongeveer 500 medewerkers de druiven uit de meest pittoreske regio van het land. In het zuiden, waar de natuur overloopt van overvloedige oogsten.
Jaarlijks exporteert Vinaria din Vale hun producten naar landen als Roemenië, Duitsland, de VS, China, Japan en Wit-Rusland. Ook de lokale markt in Moldavië wordt niet verwaarloosd. Het wijnhuis produceert verschillende internationale variëteiten: Merlot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Rosé, Pinot Noir, Pinot Grigio, Saperavi, Riesling, Muscat Otonnel en Rkatsiteli. Het bedrijf produceert bovendien wijnen van de lokale variëteiten: Witte feteasca en Zwarte Feteasca.
Vinaria din Vale bereidt zich voor op toeristische bezoekers door te investeren in de bouw van een wijnkelder van ongeveer 400 m², waar wijnen in Franse vaten worden opgeslagen.
Vinaria din Vale is een familie die waarden, tradities en waardering heeft voor de dingen die goed gedaan zijn, omdat een goede wijn ons verjongt.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
BOUTIQUE Merlot-Malbec Domaine Boyar
11,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rode wijn
thracian Valley 2021

Domaine Boyar bewijst keer op keer dat het een wijnbedrijf is met uitmuntende kwaliteiten tegen de juiste prijsstelling. Maar op het moment dat ze een project aangaan waarbij kleinschaligheid en precisie de maatstaaf worden is het iets om verheugd naar uit te kijken. Het resultaat is verbluffend en wordt gepresenteerd als Boutique. Met aandacht voor detail worden de Merlot en Malbec opgevoed gedurende 10 maanden op het beste Franse eikenhout. Accenten van zwart fruit, kruiden en donkere chocolade worden harmonisch ondersteund door opgewreven en mooie rijpe tannine.

GOLDEN SANDS CUVEE RESERVE Dropia
14,99
13,75
48+ 13,34
144+ 12,27
Rode wijn
DOC Insuratei 2017

Een bijzondere blend van Babeasca Neagra 35%, Feteasca Neagra 25%, Negru de Dragasani 20%, Cabernet Sauvignon 20%. De opvoeding van 12 maanden op eiken geeft hem de nodige afronding. De warme afdronk heeft veel rijpe en overrijpe fruittonen die wat weg hebben van een Zuid Italiaanse wijn.

ALEXANDER Red Unique Blend Boyar
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
Sliven Region 2019

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring