Op maat.... En sublieme kwaliteit | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Op maat.... En sublieme kwaliteit

4 FRIENDS RED CUVEE single vineyard
12,25
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Rode wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2022

Een opkomende ster waarbij 4 vrienden het avontuur zijn aangegaan om wijnen op internationaal topniveau te produceren. Ge‹nspireerd op een klassieke Bordeaux (door de compositie van Cabernet Sauvignon en Merlot), maar wel met een eigentijdse visie, want door het gebruik van 25% Feteasca Neagra is het een unieke verschijning. Geconcentreerd en dieppaars van kleur. Uitnodigend bouquet met donkere chocolade, koffie en bosbessen. Zeer smaakvol met ronde, romige tannine waarna in de lange afdronk kers, chocolade, kruiden en specerijen worden gepresenteerd.

GOLDEN GRAPE Red Blend
14,75
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Rode wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2020

Donker rood/paars geschakeerd, maar met goud bekroond! Golden Grape RED BLEND is een voortreffelijke en elegante mix van drie nauwkeurig geselecteerde blauwe druivensoorten: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Saperavi. Intens dus qua kleur maar het complexe boeket van kersen, gedroogd fruit en vanille daagt verder uit. Door de opvoeding van 12 maanden op Frans eiken wordt er een rijke en fluweelzachte smaak van donker rijp fruit (bramen en bessen) met delicate tannines en een lange sensuele afdronk gepresenteerd.

GOLDEN GRAPE White Blend
14,75
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Witte wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2021

Wederom een voortreffelijke blend van drie zorgvuldig geselecteerde witte druivensoorten: 50% Chardonnay, 45% Pinot Gris en 5% Feteasca Alba. Dit heeft geresulteerd in een rijke wijn met een gouden tint, een soepel romig gehemelte met rijp tropisch fruit en een afdronk die wordt bepaald door een mooi gedoseerde houtopvoeding van 6 maanden op Frans eiken. De rijkdom is ongekend maar de souplesse blijft goed bewaard.Een schitterende natuurzuivere wijn die zich makkelijk aanpast aan diverse gerechten, denk aan gegrilde of gerookte vis- en kipgerechten.

Zegt u nu zelf, toen u jong was en voor het eerst een afspraakje had, wilde u goed voor de dag komen. Daar ging héél wat aan vooraf. Uiterste zorg werd besteed aan ‘wat aan te doen’. De verpakking waar je jezelf in presenteerde moest een zo goed mogelijke indruk maken en achterlaten. Bepaalde eigenschappen wilde je uitstralen en suggereren. Een persoonlijkheid moest benadrukt worden.

[node:title] Zo gaat het precies ook met het nieuwe maatpakje van onze selectie FOUR FRIENDS. Op maat gesneden in smaak en hoogstaand qua karakter. Een klassieker pur sang, met Médoc-achtige smaakimpressies, die zich zonder meer als ‘je van het’ presenteert. Uniek in prijs, uitstraling en klasse. Op maat gesneden stelt deze ’eyecatcher’ zich opnieuw voor, want zegt u nu zelf, heeft u geen zin in een nieuw afspraakje, om de onberispelijke klasse van deze wijn opnieuw te ontdekken? Goed voor de dag komen, dat kan hij als geen ander. Daarom staat wel vast dat deze success story opnieuw de harten van wijnliefhebbers gaat veroveren en een herintroductie zonder meer verdient.

Ontdek sublieme kwaliteit

[node:title] In Moldavië, in het plaatsje Pleseni ontmoette ik vier families, die inmiddels echte vrienden zijn geworden. Destijds hebben ze de koppen bij elkaar gestoken om, na de val van het communisme, wijnen te creëren van sublieme kwaliteit die met kop en schouders boven het maaiveld uit zouden moeten steken. Gelukkig blijkt dat in het uiterst puntje van Europa de klimatologische omstandigheden ideaal zijn. Vooral de ligging, op precies dezelfde breedtegraad – de 45e – als Bordeaux en Toscane, zorgt voor een solide basis. De beïnvloeding van de Zwarte Zee, zoals de vier vrienden mij vertelden, speelde hierbij een cruciale rol. Kortom, het prikkelde mij om hen een nieuwe creatie te laten ontwerpen die naadloos aansloot op mijn verwachtingspatroon. Zij waren er namelijk van overtuigd dat zij met de in Bordeaux opgedane kennis de ‘know-how’ uit de Médoc konden evenaren. En ze hebben het klaargespeeld! In de nauwelijks bekende enclave ‘Cantemir’, in de omgeving van de rivier ‘Prut’ ontstaan rode wijnen met ’n op Médoc gelijkend karakter, o.a. dankzij Cabernet Sauvignon 45%, Merlot 30% en Feteasca Neagra 25%.De ‘single vineyard’ werd bewust geselecteerd en gekoesterd vanwege het buitengewoon interessante microklimaat, in combinatie met unieke grondgesteldheden, alom bekend, en naar Frans voorbeeld beschermd als ’CODRU VINEYARD’. Daarnaast werden zij beloond met een ISO-certificaat, en dan heb ik het nog niet gehad over hun ecologische voetafdruk. Wijnen maken, puur biologische en met respect voor de natuur, daar willen de vier vrienden hun wijnpassie extra mee benadrukken. 

Grand Cru opvoeding

[node:title] Niet alleen het terroir is onderdeel van deze voortreffelijk geslaagde wijn, maar ook de opvoeding naar het voorbeeld van de Grand Cru’s is opzienbarend. De rijping op barriques van Frans eiken is immers vanzelfsprekend, en dat maar liefst 12 maanden, voordat de nieuwe creatie ‘FOUR FRIENDS’ door het leven mag gaan als topselectie. Het geeft de rode wijn, door de uitwisseling van aroma en smaakstoffen, de noodzakelijke extra zachtheid en rondeur. En wat de fles betreft, die heb ik in een nieuw jasje gestoken, om hiermee goed voor de dag te komen, maar ook om persoonlijkheid te tonen. Daarbij zijn de vintage look, samen met de hoogstaande kwaliteit, ‘eyecatchers‘. De authentieke fles spreekt voor zich, terwijl het ‘Black Label’-etiket de kwaliteit extra benadrukt.

Land: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket  A oktober /november '24
83,50
66,80

inhoud:  4 flessen rode en 2 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  B oktober / november '24
57,88
45,30

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  C oktober / november '24
65,30
52,40

inhoud:  6 flessen rode, 2 flessen per soort

Proefpakket  D oktober / november '24
73,90
56,78

inhoud:  6 flessen rode, 2 flessen per soort