Proefpakket Moldavië | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket Moldavië

3.png

Dit proefpakket is samengesteld door Alex Storms om u kennis te laten maken met zijn favoriete Moldavische wijnen. 

  • Domenille Davidescu Aligote & Muscat Ottonel is een opmerkelijke wijn die een buitengewone ervaring biedt. Harold Hamersma beoordeelt de wijn met een 8,5.
  • 7 Coline Feteasca Regala & Traminer Vinaria Din Vale is een ware smaakexplosie. Harold Hamersma beoordeelt ook deze wijn met een 8,5 en hij heeft de ‘Gold’ ranking gekregen bij de Grand International Mondus Vini Wine Award. OP MOMENT UITVERKOCHT!!!
  • 7 Coline Saperavi & Malbec Vinaria Din Vale is een fluweelzachte wijn die in de Volkskrant beoordeeld wordt met een 9- door Onno Kleyn. Ook Harold Hamersma beoordeelt de wijn met een 8,5.
  • Domenille Davidescu Rara Neagra & Saperavi is een perfect huwelijk tussen 2 druiven. Harold Hamersma geeft de wijn een 8,5 en ook deze wijn krijgt de ‘Gold’ ranking bij de Grand International Mondus Vini Wine Award. 
  • Domenille Davidescu Feteasca Neagra & Malbec is een pittige en intense wijn. Harold Hamersma geeft de wijn een 8,5 en ook deze wijn krijgt de ‘Silver’ ranking bij de Grand International Mondus Vini Wine Award. 
  • Domenille Davidescu Viorica & Pinot Grigio is een fris en aromatische wijn. Harold Hamersma geeft de wijn een 8,5 en ook deze wijn krijgt de ‘Gold’ ranking bij de Grand International Mondus Vini Wine Award

*Inclusief is 1 fles van elk van de benoemde wijnen.
 

71,50
59,25

Producten in proefpakket

DOM DAVIDESCU Aligote & Muscat Ottonel
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2021

Een vreemde eend in de bijt is het zeker, maar dat maakt deze witte Moldavische wijn nu juist zo interessant! Van origine kennen de druivensoorten Aligote en Muscat hun oorsprong in Frankrijk, maar er is daadwerkelijk niets te herkennen van een Bourgogne of een Alsace…,. Opmerkelijk en buitengewoon wordt de ervaring dus zeker, maar wat kunt u dan verwachten? Een mooie aromatische witte wijn met een verfijnde en frisse lange afdronk. Tonen van oranjebloesem, mandarijn, kamperfoelie, rijpe meloen, lychee en steenfruit bespelen het smakenpallet.

7 COLINE Feteasca Regala en Traminer VINARIA DIN VALE
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
Bugeac Steppe 2023

Handmatig geoogst en getransformeerd tot een smaak explosie. Alle smaakelementen zitten op hun plek! De eigenschappen van de Feteasca Regala, groene appel en tropisch fruit, zijn goed te proeven. Heerlijk in combinatie met de subtiele kruidige impressies van de Traminer. Off-dry stijl worden zij gevinifieerd en samengesmolten tot 'n harmonisch geheel. Voortreffelijk, ook vanwege dat onbekende smaaktrekje. Coline wit wordt ook wel het Prinsesje genoemd onder de witte wijnen. Top!

Grand international Mondus Vini Wine Award 'Gold'

7 COLINE Saperavi en Malbec VINARIA DIN VALE
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
Bugeac Steppe 2020

De Saperavi druif is afkomstig uit Georgië, maar juist in Moldavië blijkt men in de laatste jaren deze druivensoort getemd te krijgen. Zowel schil als vruchtvlees van deze druif is rood van kleur (teinturier) waardoor het niet gek is dat de wijn donker geschakeerd is. Verder staat de Saperavi bekend om z'n kracht en daarom is het zo bijzonder dat hij het samenspel zo goed aangaat met de Malbec... Buitengewoon is het dan ook dat de smaak bijna fluweelzacht uitvalt. Een bijzondere blend met zwarte bes, aardbei, kruiden, vanille en cacao en een rijpe sappige finale

DOMENILLE DAVIDESCU Rara Neagra en Saperavi
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2019

Perfect huwelijk tussen Rara Neagra en de Saperavi druif, de 2 iconische druivensoorten van Moldavië. Magnifique afwisseling van fluweelzachte smaak elementen, waarbij de tonen van kersen, bramen en cassis met hints naar rode peper, leer en aardse bosbodem gedoceerd aanwezig zijn. De mond strelende tannines zijn dusdanig uitdagend dat er geen ontkomen aan is. Smaakpapillen raken er een beetje van uit hun doen, zo grandioos!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold

DOMENILLE DAVIDESCU Feteasca Neagra en Malbec
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2017

Feteasca Neagra en Malbec. Intense, zeer donkere kleur. Aroma's variëren van gestoofd rood fruit van pruimen en kersen, vanille en wat specerijen. Spicy en intens. Verrassend en veel persoonlijkheid. Subtiele tinten van bramen, zwarte bessen en viooltjes wisselen zich af. Verfijnd, terwijl de textuur van bramen en zwarte bessen zijdezacht aanwezig is. Een opvallende verschijning, uit een nauwelijks bekend wijnland, een ster!

Grand international Mondus Vini Wine Award Silver

DOMENILLE DAVIDESCU Viorica en Pinot Grigio
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2023

Fris, aromatisch, met het bouquet van perziken, rozen, gember en lente bloesem. Waarbij opgemerkt mag worden dat de inheemse druivensoort 'Viorico' er een extra schepje bovenop doet. De veroorzaker van een smaak variëteit die ongekend is. Opwindend, lekker, zeker door z'n onberispelijke eigenzinnigheid in smaak en karakter!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold'