Proefpakket A juni/ juli '24 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket A juni/ juli '24

pakket_a.jpg

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

71,94
59,70

Producten in proefpakket

Wijnkoperij Alex Storms
11,99
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2023

Ondanks dat Moldavië het thuisland is van de Floricica, is deze druivensoort er een curiosum. En het zal ook nog wel even duren voordat hij meer bekendheid krijgt, want met een aanplant van 8,9 ha is de beschikbaarheid zeer beperkt. Dat we deze voortreffelijke wijn hebben ontdekt is te danken aan de sleutelfiguur en wijnmaker Andrey Novak. Lange tijd werd Floricica niet opgemerkt, maar Novak herkende de uitstekende eigenschappen van Floricica voor zowel het verbouwen als het eindproduct: wijn.

LARGA VALLEY Legenda by Andrey Novak
11,99
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2023

Legenda is een andere fascinerende inheemse witte druivensoort uit Moldavië. Deze druif, die diep wortelt in de Moldavische bodem en historie, heeft een uniek karakter en wordt ook wel de Moldavische Traminer genoemd. Enerzijds begrijpelijk vanwege de tonen van rozen, maar anderzijds staat hij er ver van af gezien de groenige schijn in de heldere kleur en de levendige zuurgraad met een verfrissende mineraliteit in aroma en smaak. Grapefruit, kruisbes en grassige tonen schitteren in deze fijne aperitiefwijn die een subtiele maar toch complexe afdronk kent.

Wijnkoperij Alex Storms
11,99
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Cahul, Zuid-Moldavie 2023

U zult het elegante karakter van deze wijn zelf gaan ervaren, want meteen bij de eerste slok onthult de wijn een levendige verfijning en zachtheid. Verder is er een opmerkelijke balans tussen de sappige citrusvruchten en het delicate van witte bloesem, met een vleugje kruidigheid die de smaak verrijkt. De mondstructuur is levendig en verfijnd, met een elegante afdronk die aanhoudt en uitnodigt tot verdere kennismaking. De levendige aroma's en elegante structuur van deze unieke wijn maken hem tot een ware ontdekking, zeker voor de liefhebbers van authentieke kwaliteitswijnen.