FARA Montepulciano d'Abruzzo Agricola Fabulas | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Fara Montepulciano D'abruzzo Agricola Fabulas

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
DOC Abruzzo 2019
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
001194_fara_montepulciano_dabruzzo_agricola_fabulas.png

Een donderslag bij heldere hemel!!! Normaliter is Montepulciano uit de Abruzzen modern en nogal slapjes, maar Fara van Fabulas is dik, geconcentreerd en beschikt over veel rijkdom. De eerste indruk: hier wordt met zorg en aandacht wijn gemaakt en ook nog op een ambachtelijke manier. De diepe donkere kleur wordt opgevolgd door een onweerstaanbaar bouquet van donker fruit als bramen en vleeskersen. De smaak is vlezig met mooie romige tonen. Een prachtige wijn op zichzelf, maar ook uitermate geschikt bij (Italiaanse) maaltijden. Een biodynamische wijn waar de basis in het nationale Majella Park ligt

Meer achtergrondinformatie via, https://storms.nl/nieuws/fabulas-maakt-gebruik-van-natuurlijke-insectenv...

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Fabulas's witte wijnen zijn goed maar apart, en toch zagen we deze rode even totaal niet aankomen. Ongelooflijk dik sap van zoete montepulciano. Alsof je een glas droge kirsch drinkt. Kersen! Bramen! Romig als melkchocolade. En toch weer niet té zoet. Opnieuw doet Fabulas ons weer versteld staan. Pecorino kaas, nu!

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
ORGANIC + BIODYNAMIC (DEMETER)
Afsluiting:
DIAM wijnkurk
Bijlage:
Fabulas 7 Vini Da 7 Novelle

De wijngaarden van wijnmakerij FABULAS bevinden zich in de gemeente Pretoro (602 m boven zeeniveau) in het Majella National Park, waar u echt de invloed kunt voelen van het bergmassief dat zijn naam aan het park geeft, ook al is het maar 35 km verderop vinden we de Adriatische Zee.
Het klimaat wordt daarom gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht en dit draagt ​​bij aan het verhogen van de algemene kwaliteit van de druiven: toename van het suikergehalte, vermindering van de zuurafbraak, betere fenolische samenstelling van de druiven en toename van hun aromatische eigenschappen.
We hebben onlangs de BIODIVERSITY FRIEND-certificering ontvangen die de impact van landbouwpraktijken op het grondgebied evalueert: we beheren onze wijngaarden volgens de agronomische normen van DEMETER, die tot doel hebben de voortdurende verbetering van de kwaliteit van de druiven te combineren met de bescherming van het milieu, de vruchtbaarheid van het land en de gezondheid van de werknemers.

Gisten komen in de natuur bijna overal voor, zelfs op bloemen en fruit in het algemeen. Degenen die de most fermenteren, bereiken de druivenschil via natuurlijke vectoren zoals insecten, wind en regen. We produceren wijnen door te werken aan de selectie van inheemse gisten rechtstreeks uit het ecosysteem van de wijngaard, geïntegreerd met de biodiversiteit van ons grondgebied. We introduceren gisten geselecteerd uit het stuifmeel van de plaatselijke flora in onze kelder, vooral uit kamille en sulla, om ervoor te zorgen dat ze de spontane fermentaties beïnvloeden.
Gist speelt een belangrijke rol omdat het zich niet beperkt tot de productie van ethylalcohol en CO2, maar de wijn verrijkt met secundaire producten, een uitdrukking van het gebied zelf.

Geen informatie beschikbaar.