Bestellijst laden
Witte wijn
Men zou kunnen stellen dat de P voor Prima staat. Kortom, klasse die uit de familie van de Bourgondische soorten afkomstig is. De compositie uit de Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay mag er wezen. Top selectie uit de kleine, in de Nahe gelegen percelen Himmelgarten en Kessler. De combinatie van deze 2 top cru's zorgen voor een harmonische geheel die zijn gelijke niet kent. Aangenaam aromatisch met appel, lychees en gedroogde abrikoos. Samen met elementen van noten en mineralen. Bijzonder hoe deze 3 druivensoorten een perfecte en evenwichtige afdronk creëren. Zeer goed....
Een vreemde eend in de bijt is het zeker, maar dat maakt deze witte Moldavische wijn nu juist zo interessant! Van origine kennen de druivensoorten Aligote en Muscat hun oorsprong in Frankrijk, maar er is daadwerkelijk niets te herkennen van een Bourgogne of een Alsace…,. Opmerkelijk en buitengewoon wordt de ervaring dus zeker, maar wat kunt u dan verwachten? Een mooie aromatische witte wijn met een verfijnde en frisse lange afdronk. Tonen van oranjebloesem, mandarijn, kamperfoelie, rijpe meloen, lychee en steenfruit bespelen het smakenpallet.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
De naam van de wijn is terug te herleiden naar hun grootmoeder. Er is namelijk een traditie in Luxemburg waarbij de woningen een aparte naam toebedeeld krijgen dan een familienaam. Met deze achtergrond en als een soort eerbetoon aan hun lange wijngeschiedenis heeft deze bijzondere wijn dus de naam Bueden gekregen. Dat de wijn ook als opmerkelijk omschreven kan worden, heeft vooral te maken met de dominantie van Elbling (ondersteund door de Pinot Blanc en Auxerrois).
Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter.