VIPAVEC Vipava | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Vipavec Vipava

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
(35,15,30,10,10 %)
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
21,95
16,95
48+ 16,44
144+ 15,13
001545_vipavec_vipava.png

Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter. Om ze vervolgens nog een jaar lang afzonderlijk van elkaar te laten rijpen op de gistcellen (zodat ze de wijn meer body en structuur geven). De Zelen daarentegen werd koud gevinificeerd en gelagerd op RVS. Hierdoor presenteert de Zelen optimaal zijn frisheid en een delicate geur. Hetzelfde proces ondergaat de Risling Itallico en Pinela, maar dan juist om hun zachtheid en finesse te onderstrepen. Als de wijn van de vijf druivensoorten uiteindelijk bij elkaar komen is het te vangen in één woord, SUBLIEM!

Abrikoos, droge citrusschil, witte peper en een delicate noot van kastanjehoning geven een intense maar zachte geur en smaak. De afdronk is loepzuiver en onthult de signatuur van de Oostenrijkse wijnmaker Hannes Sabathi. Een wijn die de verwende cru-drinker zal verrassen

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Streek:
(35,15,30,10,10 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.