Bestellijst laden
Witte wijn
Gelukkig is Estanho er in geslaagd door te dringen tot het elite gezelschap van kleine port exporteurs. Hij was een gewaardeerd leverancier aan grote, bekende huizen. Zijn wijngaarden zijn gelegen in het beste deel van het port (Douro) gebied:de Cima Corgo. De kwalificatie in de status A en B is uitsluitend voorbehouden aan hem en enkele beroemde buren.Je zou ze de grands crus van de port kunnen noemen ! Quinta da Malvedos, da Roeda, da Boafim, do Infantado en 'last but not least' Quinta do Estanho.
Legenda is een andere fascinerende inheemse witte druivensoort uit Moldavië. Deze druif, die diep wortelt in de Moldavische bodem en historie, heeft een uniek karakter en wordt ook wel de Moldavische Traminer genoemd. Enerzijds begrijpelijk vanwege de tonen van rozen, maar anderzijds staat hij er ver van af gezien de groenige schijn in de heldere kleur en de levendige zuurgraad met een verfrissende mineraliteit in aroma en smaak. Grapefruit, kruisbes en grassige tonen schitteren in deze fijne aperitiefwijn die een subtiele maar toch complexe afdronk kent.
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Voor deze Pikolit werden slechts 2000 kg zoete Pikolit-druiven zorgvuldig verzameld in kleine kisten gevuld met stro. Vervolgens drogen deze druiven gedurende drie maanden in. Hierdoor verliezen ze meer dan 70% van hun volume. De druiven verschrompelen en zien eruit als rozijnen, maar hun aroma's en suiker zijn zeer geconcentreerd. Het kostbare Pikolit-sap, dat met bijzondere zorg wordt geperst, vergt alle deskundigheid van de wijnmaker. Na maanden van langzame vergisting rust de Pikolit vervolgens voor meerdere jaren op eiken vaten.