Voor deze Pikolit werden slechts 2000 kg zoete Pikolit-druiven zorgvuldig verzameld in kleine kisten gevuld met stro. Vervolgens drogen deze druiven gedurende drie maanden in. Hierdoor verliezen ze meer dan 70% van hun volume. De druiven verschrompelen en zien eruit als rozijnen, maar hun aroma's en suiker zijn zeer geconcentreerd. Het kostbare Pikolit-sap, dat met bijzondere zorg wordt geperst, vergt alle deskundigheid van de wijnmaker. Na maanden van langzame vergisting rust de Pikolit vervolgens voor meerdere jaren op eiken vaten. Het bouquet beloont ons met een rijp en nobel aroma's van gedroogd fruit, karamel, rozijnen en rum. Complexe, zijdeachtige textuur in de mond, met een aangename zuurgraad. Een kostbare zeldzaamheid, immers in de afgelopen 2 decennia zijn alleen 2009 en 2018 geproduceerd…,
Gouden medaille op de Decanter World Wine Awards
Alcohol: 13,0 % vol.
Acidity: 6,4 g/L .
Residual sugar: 126 g/L