QUINTA ESTANHO WHITE | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Quinta Estanho White

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,,,, %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
9,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
000154_quinta_estanho_white.png

Gelukkig is Estanho er in geslaagd door te dringen tot het elite gezelschap van kleine port exporteurs. Hij was een gewaardeerd leverancier aan grote, bekende huizen. Zijn wijngaarden zijn gelegen in het beste deel van het port (Douro) gebied:de Cima Corgo. De kwalificatie in de status A en B is uitsluitend voorbehouden aan hem en enkele beroemde buren.Je zou ze de grands crus van de port kunnen noemen ! Quinta da Malvedos, da Roeda, da Boafim, do Infantado en 'last but not least' Quinta do Estanho.

Jaar:
[field_bescherming] [field_gebied]
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(,,,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
19,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Quinta Do Estanho

"Op de ruige en steile hellingen van de Douro produceert de wijnstok, dankzij de zegen van de zon en de kunst van de mens, nectar die de tafel van de goden waardig is"

De archeologische bekendheid van de Douro dateert van vóór de wijnindustrie. Sterker nog, er trokken mensen door deze regio die de rijkdom van de ondergrond ontdekten.
Deze exploiteerden goud en tin, die niet alleen overvloedig aanwezig waren, maar ook konden worden gewonnen met rudimentaire middelen die in de prehistorie werden gebruikt.
Van blik naar wijn was één stap. En het is op de linkeroever van de rivier de Pinhão, erkend als voorouderlijk, dat “Quinta do Estanho” zich bevindt, bekend onder de naam van het mineraal dat zich daar verspreidde. Na het verkennen van de ondergrond worden de wijngaarden verbouwd.

Met hard werken hebben voorouders van Quinta do Estanho de zogenaamde hellingen verkend, terrassen gebouwd en wijnstokken van nobele variëteiten geplant die, dankzij een gunstig microklimaat, en op een hoogte van 300 meter, nectars produceren die het waard zijn om Quinta do Estanho in de eerste jaren op te nemen. afbakening van “Wijnen van Feitoria”. Deze benaming werd in 1757 verleend door Sebastião José de Carvalho e Melo, markies van Pombal, premier van koning D. José I.
Doordrenkt met de voorouderlijke familietraditie van wijngaardteelt en wijnproductie, heeft Quinta do Estanho in de loop van de tijd authentieke wijnen geproduceerd, waarbij eeuwenoude praktijken werden gecombineerd met de meest geavanceerde technologieën, waardoor ze adel en onderscheid kregen.

Maak een reis door de zintuigen, geleid door de smaken en aroma's die alleen traditie en een grote familieliefde voor wijn kunnen bieden.

Welkom!

Kijk maar eens op onderstaande link! Zeer interessant......en leerzaam

https://www.quintadoestanho.com/wp-content/uploads/2017/07/QuintadoEstanho_Brochura.pdf

 

 

Geen informatie beschikbaar.