Bestellijst laden
Witte wijn
Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango.
Samengesteld uit: Souvignier Gris, Pinot Gris, Sauvignac, Johanitter en Solaris
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Druivenras: 100% Souvignier Gris, kruising van Cabernet Sauvignon (blauwe druif!) met het vrij onbekende ras Bronner (wit!).
Van de hogere hellingen van de heuvels langs de Vipava Valley komt een wijn met veel elegantie en een bijzondere eigen identiteit. Het fundament hiervan wordt geleverd door een blend van de inheemse druivenrassen Rebula, Risling Itallico, Zelen, Malvazija en Pinela. Elke druivensoort wordt hierbij op zijn eigen manier benadert. Zo werden de druiven van Rebula en Malvazija gedurende een week op de schil gefermenteerd, daarna voorzichtig geperst en afgevuld in vaten van 500 liter.
Voor deze Pikolit werden slechts 2000 kg zoete Pikolit-druiven zorgvuldig verzameld in kleine kisten gevuld met stro. Vervolgens drogen deze druiven gedurende drie maanden in. Hierdoor verliezen ze meer dan 70% van hun volume. De druiven verschrompelen en zien eruit als rozijnen, maar hun aroma's en suiker zijn zeer geconcentreerd. Het kostbare Pikolit-sap, dat met bijzondere zorg wordt geperst, vergt alle deskundigheid van de wijnmaker. Na maanden van langzame vergisting rust de Pikolit vervolgens voor meerdere jaren op eiken vaten.