FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER Nahe, Duitsland
De verschillende smaakstijlen en kwaliteitsniveaus maken Scheurebe veelzijdig in het culinair gebruik. Zeker deze jubileum wijn van het huis Johanninger. Delicate geur van bloemenaroma’s en kruisbessen De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Deze jubileum wijn combineert uitstekend bij veel vis en gevogelte gerechten (zowel voor- en hoofgerecht). Heerlijk voor als aperitief en begeleider van Aziatische en Oosterse gerechten. Gerechten met (wit) vis o.a. (steenschol, kabeljauw). In het seizoen een welgezinde vriend bij asperges gerechten .
WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born
Asperges uit de oven met tasty tom tomaat en salie.
Ingrediënten voor 4 Personen
Ongeveer 1 kg geschilde asperges (middelgroot 20 stuks)
8 Rijpe Tasty Tom tomaten (in dunne plakjes gesneden)
¼ bosje verse salie (alle blaadjes zonder steeltje)
100 gram geraspte kaas (jong belegen)
Ongeveer 10 eetlepels CHARISMA extra vergine
Vassilakis estate olijf olie (Wijnkoperij Alex Storms)
Zeezout & peper
4 langwerpige ovenschaaltjes
Aluminium folie
Was en schil de asperges. Kook de asperges in ruim kokend water met een beetje zout net niet beet gaar (ong. 4-5 min). De asperges koud spoelen en goed droogdeppen met een schone theedoek. Asperges net zo lang laten dat ze in de ovenschaaltjes passen. Verwarm de oven voor op 180/190 graden (elektrische oven).
Verdeel de asperges over de ovenschaaltjes (ong. 5 asperges per persoon) die ingestreken is met olijfolie. Hussel de asperges door wat olijfolie (2 eetlepels per ovenschaaltje) totdat ze mooi glanzen
Bedek de asperges dakpansgewijs met tomatenschijfjes (2 Tasty Tom tomaten per ovenschaaltje) en bestrooi ze met een beetje zeezout en verse peper.
Verdeel de salie blaadjes tussen de asperges en de tomaat op een speelse manier. Strooi een beetje geraspte kaas erover. Afdekken met aluminiumfolie.
Schuif de asperges 10 minuten in het midden van de oven. Haal de aluminium folie van de ovenschaaltjes en laat nogmaals 10 min in de oven staan. Serveer het gerecht meteen.