Winemaker Selection, rode wijn van hoge komaf... | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Winemaker Selection, rode wijn van hoge komaf...

MAIRENA Bonarda WINEMAKER SELECTION RESERVE
11,75
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
Mendoza 2016

De Bonarda kent zijn oorsprong in Europa. Immigranten namen deze druif mee naar Argentinië waar hij de kans kreeg om uit te groeien tot een successtory. Bonarda is samen met Malbec het boegbeeld van de (rode) Argentijnse wijnen en heeft Famalia Blanco een grote reputatie bezorgd. Met hun Mairena -winemakers selection- bewijzen ze een absolute topproducent te zijn. De kleur is diep met een robijnrode kern. Het bouquet is rijk met veel donker fruit als bramen, kers (kriek) en pruimen. De smaak is mondvullend en geconcentreerd zonder ook maar een moment log of zwaar over te komen.

MAIRENA Malbec WINEMAKER SELECTION RESERVE
12,50
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Rode wijn
Mendoza 2016

Deze Argentijnse Malbec zal menige traditionele (Europese) wijnliefhebber verrassen. Wat een klasse en verfijning! Nu al een belevenis. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn rijpingspotentieel. De Mairena Malbec is zo verleidelijk en volledig in harmonie dat we nu al een grote toekomst mogen voorspellen! Een natuurzuivere Malbec met een fruit- intensieve neus (zwarte kersen, bosbessen en gedroogde pruimen), maar ook kruiden en specerijen als rozemarijn en eucalyptus zijn gemakkelijk te herkennen.

MOSTAZAL CABERNET SAUVIGNON-CARMENERE RESERVE
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Cachapoal 2014

Limited Edition, waarbij het harmonisch samensmelten van de 30 % Carmenere en 70 % Cabernet Sauvignon tot een kunst is verheven en dat is goed te proeven in de afzonderlijke facetten. Vooral het geurenspel is een voorbode van een krachtige, compacte structuur. Donkerrood van kleur. Intens, veel donker fruit in de neus. Rijpe bessen, iets eiken, paprika en een kruidige toon, duidelijk is de Cabernet Sauvignon herkenbaar. Heerlijk sappig, stevige tannines en dankzij de ondersteuning van de Carmenere prachtig in balans.

In de Ugarteche Valley maakt Gabriel handig gebruik van het smeltwater van het Andes Gebergte Geen enkel ander bedrijf heeft zoveel voor het imago van de Argentijnse wijnen gedaan als FAMILIA BLANCO. Want ja, als je hier een winery tour doet en de wijnen proeft, dan blijft er maar één conclusie over. Dit is groots! De familie biedt een fantastische collectie aan waarvan ‘’vooral’’ de WINEMAKER SELECTION RESERVE opvalt met een voorbeeldige prijs-kwaliteit verhouding. Rode wijnen die je bij wijze van spreken blind kunt kopen. De hele filosofie van de Blanco’s als familiebedrijf is op het eerste gezicht een wonderlijke combinatie van geloof in traditie én vernieuwing op één en hetzelfde moment. Hierbij lopen zij voorop met de rehabilitatie van de Ugarteche Valley.

WINEMAKER SELECTION RODE WIJN VAN HOGE KOMAF…..

De createur van de Winemaker Selection en eigenaar van Mairena Wines is Gabriel Blanco En merkwaardig genoeg heeft de man die als geen ander aan de weg timmerde met z’n WINEMAKER SELECTION RESERVE een nieuwe uitdaging gevonden in de ontwikkeling van , zeg maar grand cru wijnen afkomstig uit één enkele wijngaard. Hoe die onophoudelijke ontwikkeling van deze ‘Serieuzere’ rode wijnen te verklaren is? Stilstaan is in de ogen van Gabriel Blanco hetzelfde als achteruitgang. Van modieus gedoe moet hij niets hebben. Vandaar wijnen onder de naam ‘Winemaker Selection’ waarin hij z’n hele “know how’’ transformeert tot zeldzame rode kwaliteitswijnen. Zonder schroom laat hij daarom ook de futuristisch ogende technische installatie zien, waar het louter blinkend staal is wat de klok slaat.

Herkomst….Ugarteche Valley, Mendoza....

Gabriel en z'n charmante vrouw Monica MAIRENA  Buitengewoon leerzaam is de rondgang langs de wijngaarden. Ze zijn allemaal ’op maat’ beplant en vormen een unieke voedingsbodem voor de Malbec en Bonarda druiven. Alleen zo komt de rijke schakering in de Winemaker Selection werkelijk tot uiting. Ongeacht of het nu om het druivenras Bonarda of Malbec gaat. Stuk voor stuk geselecteerd op grondgesteldheid en vooral afkomstig van de oudste stokken uit de wijngaarden van de Familia Blanco.  Hier ligt de basis van deze superieure selectie, immers de basiskwaliteit wordt al in de wijngaarde gevormd. Terroir is daarom de grote motor achter het recente succes van de Gabriel Blanco. Terroir omvat de bodem maar ook de ligging en klimaat omstandigheden. Het klimaat is droog en warm met nauwelijks regen in de zomer. Gabriel Blanco maakt dan ook handig gebruik van het smeltwater dat via de rivieren en irrigatiekanalen vanaf de Andes door de Urgateche Valley stroomt. De koele bries vanuit de bergen (de wijngaarden liggen op een hoogte van 970 tot 1070 meter)   zorgt voor een gelijke rijping met optimaal behoud aan bouquet en aromastoffen. Het gunstige klimaat zorgt er ook voor dat plantenziekten, schimmels, rot en schadelijke insecten nauwelijks een kans krijgen. Moeder natuur schept zo in de Ugarteche Valley een perfecte basis voor gezonde en zeer smakelijke rode wijnen.

Magnifieke creaties

Geboorte van pago-wijnen, zeg maar grand cru wijnen afkomstig van maar één enkele wijngaard. Alle troeven heeft men gewoonweg in handen om magnifieke creaties te maken. Of het nu Malbec of de Bonarda is, het doet er niet toe. Het zijn de beste selecties uit het kerngezonde oogstmateriaal van de oudste en beste wijngaarden die zich bevinden in de UGARTECHE VALLEY. Niet zo gek ver verwijderd van Luján de Cuyo   (Mendoza).  Serieuzere wijnen van de Bonarda en de Malbec zijn er nauwelijks te vinden. Diepdonkere kleur,  herkenbare tannines . Een smaak explosie die z’n gelijke niet kent…Bekroond over de hele wereld. -89 points WINE SPECTATOR, 90 points WINE ADVOCATE, 90 points GUIA PENIN, 91+92 James Suckling etc…

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen