DOMAINE PROVENQUIERE VERMENTINO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Domaine Provenquiere Vermentino

Witte wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
( %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
8,49
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
001126_domaine_provenquiere_vermentino.png

Een serieuze maar ook vrolijk makende wijn die de Vermentino- druif optimaal presenteert. Appel (Golden Delicious), peer, grapefruit en limoen gaan evenwichtig samen met kruiden en specerijen zoals dille, steranijs en kamille. Stuivend glas wijn voor lente en zomer, maar door de aangename zuren en een fijn bittertje ook de overige maanden van het jaar culinair breed inzetbaar! Mooi strak afgewerkt met de minerale toon van de kalkhoudende ondergrond in Coteaux Ensérune

meer achtergrondinformtie via: https://storms.nl/nieuws/de-onberispelijke-kwaliteitswijnen-van-dom-de-l...

Jaar:
2021
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
( %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
vdp
Duurzaamheid:
HEV (High Environmental Value)
Afsluiting:
DIAM wijnkurk
Bijlage:
Domaine de la Provenquière

Klasse wijnen uit het nauwelijks bekende Coteaux d'Ensérune (Languedoc)

Domaine de la Provenquière, daterend uit de 15e eeuw, was achtereenvolgens eigendom van Jean Provenquiere, de markies van Puisserguier en werd in zijn huidige staat getransformeerd door Paul Teissonière, raadslid van Napoleon III, die het vervolgens in 1860 verwierf. De familie Robert werd in 1954 eigenaar van Domaine de la Provenquière. Domaine de la Provenquière is, nu bijna 65 jaar later, uitgebloeid tot een oppervlakte van 155 hectare aan wijngaarden verdeeld over 3 gemeentes. De verschillende druivensoorten verzorgen een breed scala aan wijnen van Pays d'Oc in wit, rosé en rood. Domaine de la Provenquière is een mooi voorbeeld van jarenlange kennis en kunde in de wijnbouw. Met eigen tradities, een hart voor moeder natuur en zuivere wijnen.

 

Sinds 1994 zijn de kleinkinderen Brigitte en Claude aan het roer

Ze runnen het familiebedrijf op geheel eigen wijze met nog steeds als voornaamste doelstelling pure, traditionele kwaliteitswijnen produceren met respect voor de natuur en de lange geschiedenis van het wijnhuis. In 1994 gingen zij beiden een samenwerkingsverband aan met de top oenoloog François Pennequin. Afgestudeerd in 1992 in Toulouse ‘Diplôme National d’œnologue’ waar hij  als jonge man van 25 jaar de supervisie had over een zestigtal caves coöperatives. In deze functie ontdekte hij het kwaliteitspotentieel van Dom. de la Provenquière. In 2002 werd hij werd benoemd tot ‘Œnologue Conseil Indépendant’ !! Dankzij de rigoureuze selecties in de wijngaarden, werden de wijnen van Château de la Provenquière bekroond met zeer hoge Franse onderscheidingen. Grondsoorten speelden hierbij een doorslaggevende rol. Juist omdat het domein zich uitstrekt over een drietal dorpjes - Puisserguier, Maureilhan en Capestang - met elk hun specifieke ondergrond, ontstonden er ongekende mogelijkheden.  Tevens introduceerde François al in 1994, toen Brigitte en Claude het wijndomein overnamen van hun ouders, de nog steeds revolutionair beschouwde werkwijze waarbij insecticiden en chemische bestrijdingsmiddelen werden afgezworen en alleen natuurlijke compost en traditionele bestrijdingsmiddelen werden gebruikt.

 

Lange Geschiedenis

Domaine de la Provenquière ligt in het hart van de Languedoc en heeft een erg lange geschiedenis. Ook zeker interessant en voor wat meer achtergrond over het wijnhuis kunt u op hun persoonlijke website kijken: www.provenquiere.com  Meer achtergrond is ook te lezen via http://www.storms.nl/chateau-de-la-provenquiere

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
GRAND SEIGNEUR 'SAUVIGNON'
6,75
5,49
48+ 5,33
144+ 4,90
Witte wijn
AC Mehedinti--Starmina Terase Danubiene 2022

De creatie van Gaja's voormalige medewerker, de Italiaanse master of wine Fabio Albisetti uit Toscane, is wat bescheidener in oogstopbrengsten dan z'n Europese confrères, maar is daardoor voller in fruit en sappiger door de perfecte, rijpe druiven. Wat betreft de kwaliteit van de sauvignon is het, nog meer dan Westeuropese broeders, het perfectionisme van de wijnmaker dat de doorslag geeft. Fabio is de begenadigde vakman, die precies weet wèlke druiven het beste gedijen op wèlke grond en in wèlk microklimaat.

LAMELIA Verdicchio di Matelica
8,49
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
DOP Verdicchio di Matelica (Marken/Marche) 2022

Verrukkelijke, stuivende en knisperende wijn die de frisheid van de Verdicchio (100%) optimaal presenteert. Een gemakkelijke instap om de zo karakteristieke Verdicchio di Metelica te ontdekken. Florale tonen gaan samen met geurig rijp fruit als appel, nectarine en abrikoos. De mineraalachtige afdronk is delicaat met veel souplesse en lengte. Na enige flesontwikkeling zullen de typerende nootaroma's zich openbaren... Een opmerkelijke droge witte wijn voor een bijzonder gunstige prijs!

Wijnkoperij Alex Storms
8,25
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
DOC beira interior 2021

Deze wel heel bijzondere witte wijn is afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte en wordt gemaakt van het oeroude ras siria. Zeer delicaat, fris en elegant aroma met een subtiele bloemengeur. De tonen van exotisch en citrus fruit zorgen voor een zeer gebalanceerde afdronk. Slechts een enkeling slaagt er maar in om het delicate en elegante karakter van deze druivensoort te behouden in het snikhete binnenland van Portugal. KLASSE