UITNODIGING VOOR EEN NIET ALLEDAAGSE GASTRONOMISCHE ONTMOETING
‘Genieten, onthaasten en verrassen’, samengebracht tijdens een niet alledaagse gastronomische ontmoeting. Paul Silvertand en Sjoerd Kessels zullen uw smaakpapillen gaan bespelen. De een als chef-kok en de ander als producent en hofleverancier van escargots. Uiteraard begeleid door Storms Slowfood Wijnen. Op het domein ‘Het Slakkenhuys’ in Ospel gaat een escargots 4 gangen menu samengesteld worden met een palet aan verrassende en “vergeten” smaken. Als extraatje een slakken tour en bezichtiging van de slakken tunnels. Overigens, Alex Storms Junior en Mia Storms Maessen –beiden vinoloog van de wijnacademie- begeleiden de gastronomische geneugtes met een passend gastronomisch wijnverhaal. Natuurlijk in het gezelschap en in combinatie met één opmerkelijke Slowwines selectie….
HUYS VAN DE SLAK..
Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel is Sjoerd Kessels in 2014 gestart met een heuse escargotskwekerij. Hier worden, in een natuurlijke en diervriendelijke omgeving, ongeveer 200.000 bijzonder fascinerende diertjes gekweekt en omgedoopt tot Peelslakken®. Ter plekke worden ze vers verwerkt zodat hun biologische herkomst gegarandeerd is. De escargot dankt zijn bekendheid aan de Franse keuken. Nog steeds is het een Franse specialiteit, maar door de liefhebberij worden de escargots in Frankrijk inmiddels tot de beschermde diersoorten gerekend! In Nederland en België is het vooral een exclusieve lekkernij, maar net als bijvoorbeeld vergeten groenten weten velen niet meer goed hoe ze escargots dienen te bereiden. Daar gaat met deze unieke samenwerking verandering in komen, want de slak is smaakvol en door zijn rijkdom aan eiwitten en mineralen ook voedzaam en gezond. Het is Paul Silvertand, eigenaar van Silverlicious, toevertrouwd om deze te transformeren tot sensationele gerechten. Deze voormalige chef-kok van enkele gerenommeerde restaurants uit Weert gaat ervoor zorgen dat er met andere ogen naar deze specialiteit wordt gekeken. Nieuwe recepten zullen worden geïntroduceerd en natuurlijk zoveel mogelijk worden gecombineerd met verse, regionale (seizoens)producten!
Op een mooie, groene locatie -Meijelsedijk 57,Ospel- gaan we u verrassen en zult u genieten van de rust. Zoals een slak betaamt, even onthaasten dus. Een unieke beleving waarvan u van te voren niet had kunnen bedenken wat u ziet en proeft. Sjoerd Kessels zal naast het hoofdingrediënt alle geheimen van de escargots onthullen, waarbij u ook de slakkentunnels kunt bezichtigen.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en daarom vindt inschrijving plaats in volgorde van binnenkomst! Wees er dus sneller dan de slakken bij want slowfood in combinatie met slowwines is een opmerkelijke ontmoeting.
Inschrijven uitsluitend via: www.storms.nl/contact alexstorms@storms.nl
Data: - zaterdag 27 Mei. Tijdstip: van 18.15 tot ± 22.15 uur. Kosten: 42.50 euro p.p. ALL IN
inloop vanaf 17.45uur
- zondag 28 Mei. Tijdstip: van 11.00 tot ± 15.00 uur. Kosten: 42.50 euro p.p. ALL IN
inloop vanaf 10.30uur
WITTE A S P E R G E/ L E N T E W I J N E N P R O E F P A K K E T B
Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om het aspergeseizoen alvast aan te kondigen! Een culinair hoogtepunt waar we met z’n allen naar uitkijken. Als de asperges langzaam maar schichtig hun kopjes boven de grond uitsteken, weten we dat de lente echt in het land is. Nevenstaand proefpakket B bevat daarom ambachtelijk gemaakte witte wijnen die zich gedragen als perfecte begeleiders van het witte goud.. Een terdege en absoluut goede voorbereiding is echter zeer gewenst zodat u ook optimaal profiteren kunt van een culinaire wellust. Daarom bestel snel de ultieme selectie aspergewijnen. En als zij niet volledig geconsumeerd zouden worden dan zijn zij ook uitstekende begeleiders van zonnige en heerlijke lente avonden. Trouwens, het Limburgse goud dat velen van ons liefhebben, is reeds nú verkrijgbaar! De officiële opening van het aspergeseizoen 2017 vindt echter pas plaats op 11 april en zal traditiegetrouw eindigen op 24 juni. (Sint Jan).