NIERSTEINER RIESLING OELBERG TROCKEN Rheinhessem Spätlese trocken
Deze riesling is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit (appel en nectarine), vol finesse waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen naar voren komen. Ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.
WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born
Vegetarische Salsa van witte en groene asperges voor 4 personen
Dit vegetarische voorgerecht of bijgerecht kan goed gecombineerd worden met verschillende groene salades, aardappelsalade en stokbrood . Bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.
Vegetarische Salsa van witte en groene asperges
voor 4 personen
Dit vegetarische voorgerecht of bijgerecht kan goed gecombineerd worden met verschillende groene salades, aardappelsalade en stokbrood . Bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.
Ingrediënten ;
250 g witte asperges
250 g groene asperges
1 teentje knoflook
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
20 gram geroosterd amandelschaafsel (vers roosteren in een koekenpan)
Bereiden
Schil de witte asperges en was de groene. Verwijder van alle asperges het houtachtige uiteinde en snijd ze in schuine stukjes van 2 cm. Kook de asperges in ruim water met zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. (even in koud water leggen zodat ze niet doorgaren). De asperges even goed droog maken.
Meng de crème fraîche met de mayonaise, geroosterde amandelschaafsel, zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en knijp het teentje erboven uit. Roer de aspergestukjes erdoor.
Laat de asperges salsa ten minste 1 ½ uur staan om de smaken te laten intrekken. Serveer als voorgerecht naturel of met verschillende soorten sla. Ook kan het dienen als groentegerecht in de zomer bijvoorbeeld bij een gebakken stukje vis.