NIERSTEINER OELBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim

Witte wijn
4.6
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.6 (5 stemmen)
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
9,50
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
000974_niersteiner_oelberg_trocken_weingut_eugen_wehrheim.png

Deze Niersteiner oelberg trocken is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit als appel en nectarine terwijl de afdronk vol finesse zit waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen zich etaleren. De grote smaakintensiteit en balans zijn bepalend voor de kwaliteit waarbij de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid worden weerspiegeld! De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken. Nu op dronk, terwijl de houdbaarheid zeker 8 tot 10 jaar is!

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
12,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Weingut Eugen Wehrheim

Onze relatie met de familie Wehreim gaat tientallen jaren terug. Weingut Eugen Wehrheim is één van de oudste wijnboeren die in ons assortiment vertegenwoordigd wordt. De familie Wehreim verbouwt al wijn sinds de 17de eeuw. Een van de belangrijkste redenenen dat wij zo enthousiast zijn is dat deze Duitse wijn op een karaktervolle authentieke manier gemaakt wordt. En dat proef je ! Talloze onderscheidingen en medailles zijn hier al aan vooraf gegaan.

Voor meer informatie www.weingut-eugen-wehrheim.de 

NIERSTEINER RIESLING OELBERG TROCKEN Rheinhessem Spätlese trocken

Deze riesling is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit (appel en nectarine), vol finesse waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen naar voren komen. Ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.

 

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

 

Vegetarische Salsa van witte en groene asperges voor 4 personen

 

Dit vegetarische voorgerecht of bijgerecht kan goed gecombineerd worden met verschillende groene salades, aardappelsalade en stokbrood . Bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Vegetarische Salsa van witte en groene asperges

voor 4 personen

Dit vegetarische voorgerecht of bijgerecht kan goed gecombineerd worden met verschillende groene salades, aardappelsalade en stokbrood . Bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

 

 

 

Ingrediënten ;

250 g witte asperges

250 g groene asperges

1 teentje knoflook

3 eetlepels crème fraîche

1 eetlepel mayonaise

20 gram geroosterd amandelschaafsel (vers roosteren in een koekenpan)

Bereiden

Schil de witte asperges en was de groene. Verwijder van alle asperges het houtachtige uiteinde en snijd ze in schuine stukjes van 2 cm. Kook de asperges in ruim water met zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. (even in koud water leggen zodat ze niet doorgaren). De asperges even goed droog maken.

Meng de crème fraîche met de mayonaise, geroosterde amandelschaafsel, zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en knijp het teentje erboven uit. Roer de aspergestukjes erdoor.

Laat de asperges salsa ten minste 1 ½ uur staan om de smaken te laten intrekken. Serveer als voorgerecht naturel of met verschillende soorten sla. Ook kan het dienen als groentegerecht in de zomer bijvoorbeeld bij een gebakken stukje vis.