Perswijn proeft wijnen uit Centraal Europa | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Perswijn proeft wijnen uit Centraal Europa

YOUNG STALLION angelus estate
14,50
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
thracian Valley 2017

Een samenstelling van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en syrah. Een aantrekkelijke, schitterende rode kleur met een zeer levendig fruit aroma. Hij begint zacht en opent zich tot een harmonieuze combinatie van vroege rijpe bosvruchten, kersen, zwarte bessen en bramen. Aangenaam fris wat versterkt wordt door een afgeronde en goed gestructureerde body. De lange afdronk met zachte romige tonen maakt het een volle wijn met een zacht karakter. Kortom, een rode wijn van onberispelijke klasse.

WHITE STALLION angelus estate
14,99
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Witte wijn
thracian Valley 2019

Meursault, Condrieu of wellicht een grote witte Bordeaux? Menig wijnliefhebber wordt op het foute been gezet als de zware fles wordt onthuld! Bulgarije? Dit soort kwaliteiten komt men van oudsher uitsluitend tegen in Frankrijk. Toch heeft deze wijn dezelfde allure, maar is wel minimaal 50% voordeliger! In het primaire aroma herkent u bloemen (jasmijn), citrus en appel welke worden ondersteund door de opvoeding van 3 maanden nieuw Frans eiken. Hieruit komen aroma's en smaken voort als hazelnoot, honing en karamel welke door flesrijping nog eens extra versterkt zullen worden.

Melnik EXPLOSION Sintica
17,99
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
Rode wijn
thracian Valley 2015

De naam van deze wijn wordt zonder twijfel waar gemaakt. Ongekend is de concentratie in zowel geur als smaak. Een echte terroir wijn met een ongekende traditionele basis. Afkomstig van een single vineyard. Resultaat: mooie robijnrode kleur, typische rijke aroma's met een dominantie aan zwarte kersen en pruimen. De lichte kruidigheid zorgt voor complexiteit aangevuld met de houttonen die te herkennen zijn aan tabak en sigaren(kisten). In de mond is de Explosion kruidig, fruitig en zacht met een elegante afdronk waarbij tonen van vanille en chocolade te ontdekken zijn. NON-FILTERED

Wijnkoperij Alex Storms
37,50
27,95
Witte wijn
ac Tokaj (Aszu) Puttonyos) 1983

Tokajier Aszu-wijnen worden volgens een speciale methode vervaardigd. Meer nog, zij ondergaan een zelfde edele rotting als de sauternes, waardoor ze indrogen en een zeer hoge concentratie aan suiker en smaakstoffen verkrijgen. De ingedroogde druiven (Asz) worden tot pulp gekneed en in kuipjes van 25 kg geoogst. De geselecteerde Tokaji Asz bevat 5 puttonyos. Duidelijke aanwezige zuren in combinatie met zoet maken hem tot een unieke wijn die ideaal te gebruiken is als aperitief of bij een kaasplank.

PERSWIJN ***** (EXCELLENT)

UNIQATO Damianitza
11,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Trakiiska Nizina 2009

De authentiek bulgaarse variëteit Rubin is gecreëerd in 1944 door syrah en nebbiolo te kruisen. Het resultaat mag er tegenwoordige wezen!! Een complexe wijn met vele aroma’s van o.a. tabaksbladeren, rook en donkere chocolademousse. Een goed gebalanceerde, zachte en delicate smaak die een fruitige, lange en elegante afdronk met zich meebrengt. Unieke opvoeding waarbij gebruik is gemaakt van Frans en Bulgaars eiken, gesteund door enige flesontwikkeling. Verrassend en onderscheidend!!

REDARK Damianitza
15,95
12,50
48+ 12,13
144+ 11,16
(tijdelijk) uitverkocht
Trakiiska Nizina 2009

De 1e icoon wijn uit Bulgarije! Gemaakt van de inheemsen druivensoorten rubin, rouen en de bekende cabernet sauvignon. De kleur is diep paars. Uniek en complex is de neus wat gedomineerd wordt door walnoot, bladeren en donkere chocolade. Een krachtige wijn met een ronde en warme afdronk. Dankzij een lichte frisheid, wint hij aan complexiteit en verteerbaarheid. Opgevoed gedurende 9mnd op franse barriques.

PERSWIJN **** http://www.storms.nl/actueel/perswijn-proeft-wijnen-uit-centraal-europa

Wijnkoperij Alex Storms
8,95
7,74
48+ 7,51
144+ 6,91
(tijdelijk) uitverkocht
Neszmély region 2013

Slechts een enkeling slaagt erin, om naast het delicate parfum het evenwicht en het rinzige zuurtje in de Muscat te behouden. Een compliment verdient derhalve Akos Kamocsay, die erin is geslaagd om van zijn muscat een volrijpe, volstrekt evenwichtige wijn te maken. Sprankelend fris muscatparfum. lekker druivig en aromatisch. Volsappig en zuiver van smaak. Weelderig, rijk en toch verkwikkend. Goede balans tussen fruit, zoet en zuur. Prima muscat van een oude 'met goud bekroonde' bekende. Top Donau wijn.

Wijnkoperij Alex Storms
9,10
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
ac Matrai region 2009

Bardos staat bekend om zijn scrupuleuze houding tegenover de natuur. Hij verrijkt zijn grond met natuurlijke mest en gebruikt in het geheel geen bestrijdingsmiddelen. De opvoeding op 'Barriques van Frans eiken vindt hij een must zodat de 70 % cabernet sauvignon en 30 % cabernet franc tot een harmonieus geheel versmolten kunnen worden. De gelimiteerde creatie is dakpannen rood van kleur, heeft 'n krachtig floraal bouquet en de afdronk wordt gemarkeerd door fijne tannine. Toekomst verwachting groot !

Wijnkoperij Alex Storms
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Neszmély region 2013

Bedwelmend exotisch parfum met ananas en perzik. Breed geurig, met Elzas achtig bouquet met een typerend rijp tokay zoetje. Verrassend mild en droog van smaak is deze voortreffelijk Donau wijn. Exotisch gekruid en vineus vettig in de mond. Goede spanning tussen zoet zuur en smaakstoffen. Klasse tokay ! Afkomstig van een wijnmaker pur sang die een ere plaatsje verdient in onze wijnselectie. Gouden plakken zijn bij hem vanzelfsprekend en dat is te proeven. Akos Kamocsay vineuze creatie is top. DOEN

Perswijn heeft de proeverij van de wijnen uit Centraal Europa als behoorlijk uitdagend bestempeld, al was het maar vanwege de tong brekende druivennamen. Alleen al door alle rassen die je elders niet tegenkomt. Het levert bijzondere, originele wijnen op. Fier zijn we op onze wijnen die beoordeeld zijn met minimaal 4 sterren. Sjoerd en Ronald de Groot van perswijn waardeerde deze wijnen uit centraal Europa met de hoogste classificatie (zeer goed **** tot uitstekend *****)! Deze selectie is en hiernaast en in de onderstaande foto uitgewerkt

Opvallende vonden zij ook de goedkope(re) wijnen uit Bulgarije en Roemenië. Voor nog geen 4 euro is er nog fatsoenlijke wijn te kopen (een voorbeeld hiervan is Boyar EKO). Deze wijnen worden hieronder doorgelinkt, zodat u ze eenvoudig meer achtergrond informatie kunt vinden

Domaine Boyar EKO Chardonnay-Dimiat       ***(*) € 3,99

Domaine Boyar EKO Gewurztraminer             ***(*) € 3,99

Hilltop Chardonnay- Pinot Gris               ***(*) € 5,95

Grand Seigneur Sauvignon Blanc            ***(*) € 4,95

Domaine Boyar EKO Pamid Merlot       ***(*) € 3,99

Ode aan Fetesasca Neagra                        ***(*) € 5,50