DOMAINE BOYAR GEWURZTRAMINER | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Domaine Boyar Gewurztraminer

Witte wijn
3.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3.5 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
5,95
4,50
48+ 4,37
144+ 4,02
no-picture-product.png

De Domaine Boyar Gewurztraminer is vol en kruidig, en kent een majestueus karakter met een warme afdronk. De afdronk pretendeert minder droog te zijn door het rijke karakter. Blind geproefd zal hij de echte wijnkenner op het verkeerde been zetten. Geur en kruidige smaak zijn proefondervindelijk nauwelijks te onderscheiden van z'n grote broeder uit de Elzas.

Jaar:
2023
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
EKO
Afsluiting:
Geperste/geconglomereerde Kurk
Bijlage:
Domaine Boyar

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989.  Het is officieel opgericht in Sofia (en Londen tegelijkertijd). Tegenwoordig is het, het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Ook een van de weinige die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen die men in de winkel koopt. Boyar kenmerkt zich door natuurzuivere wijnen te ontwikkelen.

Domaine Boyar staat ook bekend als ‘Sinite Skali’ welke het grootste wijnhuis is in deze regio en de wijn Boutique ‘Korten’. Sinite Skali is gesitueerd bij de Blue Rocks het heuvelgebied voor Stara Planina Mountain. Door deze Berg heeft het ook zijn naam gekregen. De Stara Planina berg ligt in de Thracia Vallei die bekend staat om de productie van rode kwaliteitswijnen. Sinite Skali is een van de meest moderne wijnhuizen in oost en centraal Europa.

Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website:

www.domaineboyar.com

Of een van de proefverslagen over de Bulgaarse wijnen van wijnhuis Boyar die wij importeren:

https://degrotehamersma.nl/wine/38822/2020/domaine-boyar

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
DOMAINE PROVENQUIERE VIOGNIER
8,49
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2022

Heeft u al eens een zeer betaalbare Viognier geproefd van een kleine wijngaard met een optimale kalkondergrond ('Argricole Calcaire') waarvan de opbrengst strikt wordt gecontroleerd en de stokken maar liefst 30 jaar oud zijn? Weet u dat op de koude en hoger gelegen terrassen de ragfijne aromastoffen optimaal behouden blijven? Zo nee, proef dan deze bijzondere, aromatische droge witte wijn. Verfijnd zijn ook de vrij lage zuren. De oorspronkelijke kloon komt uit de noordelijke Rhône (Condrieu en Château-Grillet).

KHAN KRUM TRAMINER
7,95
6,50
48+ 6,30
144+ 5,80
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Black Sea Coastal region 2015

Krachtig en volle gewurztraminer die droog gevinifieerd is zodat de natuurlijke smaak optimaal blijft bestaan! Een zuivere aanzet met mirabellen, lychee en rozen wordt afgerond met een subtiele, lichte bittere toon. Hierdoor is deze wijn van prima disgenoot bij oriëntaalse gerechten!

grapes :100 % Traminer
alcohol:13%
residual sugar /g/l/:2,50
total acidity /g/l/:6,10
volatile acidity /g/l/:0,42
total SO2 /mg/l/:106
fermentation:in stainless steel tanks

Wijnkoperij Alex Storms
5,95
4,50
48+ 4,37
144+ 4,02
Rosé
thracian Valley 2023

Niets is fijner op een warme lente - of zomeravond dan een mooie fruitige rosé, die zo'n heerlijk fruitig bouquet deelt met een stevige volle afdronk. Zoals deze rosé van het Bulgaarse Domaine Boyar. U heeft er geen moed voor nodig omdat deze Rosé - 80 % merlot en 20 % cabernet - u behoorlijk zal verbazen over de uitmuntende prijs kwaliteit verhouding. Geenszins een 'rosé'tje' waar ons land mee overspoeld wordt maar een rosé pur- sang en van goede komaf.