Dieprode wijn uit de Bordeaux met een krachtig aroma van vers fruit, eikenhout en gebrande tonen. De smaak is pittig te noemen.
Deze rode Bordeaux wijn past zeer goed bij rood vlees, zoals rundvlees, lamsvlees, wild en gevogelte.
Bestellijst laden
Dieprode wijn uit de Bordeaux met een krachtig aroma van vers fruit, eikenhout en gebrande tonen. De smaak is pittig te noemen.
Deze rode Bordeaux wijn past zeer goed bij rood vlees, zoals rundvlees, lamsvlees, wild en gevogelte.
In dit piepkleine wijngaardje zwaait Madame Morin de scepter en is het absolute einde in bouquet. Liger d'or Concours des Vins de Loire.Opvallend is het bijna bedwelmende parfum dat zij in haar Les Onnis weet vast te houden. Het oogstjaar 2000 is hier buitengewoon goed gelukt dankzij een uitermate zorgvuldige selectie. Ik was verrast door een zeer intense smaak, een prachtig geconcentreerd fruit en een diepe lange afdronk.Met de 2000er bewijst Claude Morin opnieuw een unieke wijnmaakster te zijn.
Atypisch maar dan wel met een dusdanig interessant karakter dat hij tijdens ‘,International Challenge' een gouden plak in de wacht sleepte. Hints van fruit, bramen, bosbessen met zachte tannines en veel fraîcheur. Duidelijk kan men proeven dat hij is geoogst van de iets lichtere bodem. Hij komt tegemoet 'in alles', met een verrassend sappig opstootje. Gestructureerd ! Verleidelijke aroma's zorgen tenslotte voor een uitstekende finale. De wijn is soepel, fris, fruitig en heeft geen eikenhoutaroma's
Massief vet paarsrood. Zacht romig bouquet vol zwarte bessen en malse rondeur. Evenwichtig en verfijnd van smaak, goed doorspekt met weelderige tannines. Een solide, dankzij de stokken van maar liefst 38 jaar, complete en harmonieuze symfonie van 55% merlot, 20% malbec, 15 % cabernet sauvignon en 10 % cabernet franc. Het bewijs van Bernard Magrez (eigenaar van 4 grand cru classees) dat ook in de overige regio's van Bordeaux op niveau presteren!
In de wijngaard van slechts 4 hectare, geheel ommuurd, heerst een buitengewoon gunstig microklimaat. De ondergrond dooradert met kalk is bedekt met een laagje leemzand. Het opkweken,op eiken, afgewisseld met nieuw en oud eiken, is naar voorbeeld van de succes formule van Oenoloog Jean-Philippe Fort. Diep rood. De neus charmant met pure aroma's vol fruit. Dominant fruitige vlezigheid, fris en energie rijk. Top..
Fruitige wijn, vergezeld van ronde en elegante tannines.
Dieprode kleur, de aanzet is in balans met een aangename zuurgraad en een mooie lengte in de mond.
Gemaakt van 70% Merlot ? 30% Cabernet Franc.
De vintage van 2016:
- 91 punten op de International Challenge Gilbert &, Gaillard 2022
- De zilveren medaille van de Vinalies Nationales Competitie (Oenologen van Frankrijk) 2022
Meniscuul klein wijngaardje van nauwelijks 1 hectare.Ontwikkeld 'n ouderwetse klasse wijn met een houdbaarheid potentieel van maar liefst 25 jaar. Lovende woorden van het toonaangevende vakblad 'Gids Hachette des vins' vielen hem ten deel. Hier heeft men het aangedrufd de wijnstok te laten lijden om een kwalitatief sublieme oogst voort te brengen Opgekweekt, 90 % op nieuw eiken en 10 % op gebruikte barriques van 'CHATEAU PANET' Naar voor voorbeeld van de Grand Cru Classée methode. Oogstopbrengst slechts 3000 flessen !
Opmerkelijk initiatief. Ge?ntroduceerd wordt de gedenkjaarwijn. Het kan een geschenk zijn aan een goede relatie, vriend (in), of uw kind of kleinkind, die u verrast met 12 of 6 flln. uit zijn of haar geboortejaar. Daarmee wordt op grote schaal een traditie ge?ntroduceerd die in wijnkopers families al lang bestaat. Wijn hoort bij gedenkwaardige momenten in ons leven. Denk maar eens aan het jaar 1985.
Dit is de 2e wijn van het grote prestigieuze Chateau Bonalgue.
Elegant, rijpe pruimen en zwarte bessen doorspekt met tonen van cederhout, eucalyptus, grafiet en rokerige kruiden. Fijnkorrelige tannines, nog frisse zuurgraad en een lange afdronk completeren deze Pomerol van een uitstekend jaar.
Een geweldige 2e wijn.........
De druiven gebruikt voor deze wijn zijn: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Deze Château Bonalgue uit de Pomerol is rijk, rond en geconcentreerd.
Intense aroma's van zwarte bessen, donkere kersen, bramen, vijgen, chocolade, mokka, kruidnagel, een hint van leer en potlood en een fluweelzachte smaak met gestructureerde, maar goed gentegreerde tannines.
Oppervlakte: 9,41 hectare
18 Maanden gerust op Franse eiken houten vaten.
Liefst open maken 1 à 2 uur voordat men aan deze waanzinnige Bordeaux wil gaan beginnen en dan natuurlijk op 17/18°C serveren.